2000-ben lett a Barátok közt első Tildája: a 38 éves Erdélyi Tímea ma így néz ki
Erdélyi Tímea ennyit változott a Barátok közt című sorozat óta, ami híressé tette.

baratok-kozt-tilda-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erdélyi Tímeát 2000-ben ismerték és szerették meg a tévénézők, ekkor kapta meg Tilda szerepét a Barátok köztben. 2002-ben kiszállt a produkcióból, nagyjából ezzel egy időben Magyarország legszexisebb nőjének választották. 

2003-ban mutatkozott be a színházban, 2008-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 

Erdélyi Tímea és a sorozatok

A 38 éves Erdélyi Tímea a Barátok közt után több sorozatban feltűnt, szerepelt a Hacktionben, A mi kis falunkban, a Drága örökösökben, illetve a Mintaapákban is. A színházat sem hagyta el, jelenleg a Játékszín társulatának tagja.

Erdélyi Tímea így nézett ki Mátyás Tilda szerepében a Barátok köztben.
Erdélyi Tímea így nézett ki Mátyás Tilda szerepében a Barátok köztben.
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

A csinos színésznő az RTL Klub 23 évig futott sorozata óta eltelt esztendőkben sokat változott, ám egyáltalán nem hátrányára. Kislányos bája már a múlté, ma már igazi díva, vérbeli nő, aki pontosan tudja, mit akar. Az RTL Klub Reggeli című műsorában bevallotta, hosszú ideig küzdött azzal, hogy a szakma kirekesztette a Barátok köztben alakított szerepe miatt. 

- A Barátok közt olyan volt, hogy rásütik az ember bőrére ezt a stigmát, és az úgy marad. Le lehet tapasztani, meg le lehet alapozni, meg el lehet dugdosni, de akkor is jön ez, hogy te sorozatszínész vagy. Ennek vannak hátulütői. Nem bennem alakult ez ki, illetve bennem már azért alakult ki, amit visszakaptam a szakmán belül. Nagyon sok helyre nem jut el ilyenkor az ember, mert rögtön megbélyegzik. 

Erdélyi Tímea hozzátette, sokan azt gondolják, egy sorozatszínész nem elég mély vagy sokoldalú, de ez egyáltalán nincs így. 

Erdélyi Tímea nagyon csinos volt a reggeli műsorban.
Erdélyi Tímea nagyon csinos volt a reggeli műsorban.
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Azért eljutnék egy-egy olyan castingra, ami engem is érdekel. Azt gondolom, hogy miért ne tudnám megugrani a feladatot. De odáig sem jutok, hogy egyáltalán kipróbáljam, és azt mondják, hogy "Jézusom, rettenetes voltál! Köszi, nem!" Szóval még a lehetőséget sem kapja meg az ember - tette hozzá Erdélyi Tímea, akiben emiatt nincs harag, egyszerűen csak örülne, ha több lehetőséggel keresnék meg a későbbiekben. 

Így néz ki most Szabó Erika, a Barátok közt másik Tildája

Szabó Erikát akkor ismerte meg az ország, amikor 2003-ban megkapta Mátyás Tilda szerepét a Barátok köztben. 2009-ig a nézők napi szinten láthatták, majd elbúcsúzott a produkciótól. 

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: RTL Klub/Barátok közt

Ezt is szeretjük