Szőke Zoltán hátat fordított a rivaldafénynek: most egy tanyán lakik az 53 éves színész

Szőke Zoltán a Barátok köztből való távozása óta vidéken él, és már nem színészettel keresi a kenyerét.

szoke-zoltan-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miután Szőke Zoltán kiszállt a Barátok köztből, vidékre költözött, és mára a rivaldafénynek, valamint a színészetnek is hátat fordított. 

Közel három évig hezitált, kiszálljon-e az RTL Klub sikersorozatából, de úgy érzi, jó döntést hozott, amikor aláírta felmondását.

Szőke Zoltán hol él

2019 májusában derült ki, hogy Szőke Zoltán, a Barátok közt egyik főszereplője 21 év után kiszáll a sikerszériából, a saját kérésére kiírják, mert Berényi Miklós hidegfejű, számító, erőszakos karakterét már nem érezte összeegyeztethetőnek a valódi, vallásos énjével. A nyári szünet előtt leforgatták az utolsó jeleneteit, a stáb elköszönt tőle, a búcsúepizód ősszel került képernyőre.

szoke-zoltan-baratok-kozt
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

Két évvel később a nézők még találkozhattak vele, 2021. július 17-én ugyanis közel 23 év és 10 456 epizód után véget ért a Barátok közt, az utolsó epizódban Berényi Miklós karakterét is visszahozták a forgatókönyvírók. 

- Jó döntést hoztam, amikor búcsút intettem a sorozatnak. Szerettem volna kiszállni abból a pörgésből, amely 21 évig meghatározta az életemet. Amikor az ember már úgy érzi, hogy úgy telnek a napjai, mintha csak fát vágna, amikor nincs semmi, ami előrébb vigyen, amikor már mindent kipróbáltatok, de nem jobb, akkor elkezd az emberben érlelődni egy ilyen döntés - mondta a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Úgy éreztem, hogy a 21 év alatt én változtam, fejlődtem, de az általam alakított karakter nem. Ugyanazokat a köröket futotta, újra és újra ugyanazokba az intrikus helyzetekbe került. Ilyenkor mindig elgondolkodtam, hogy ez a szerep engem mint Szőke Zoltánt milyen emberré tesz. Egyre távolabb éreztem magamtól ezt a karaktert. Az első ilyen gondolattól a döntés meghozataláig nagyjából három év telt el, mire megléptem a dolgot, és aláírtam a felmondásom - árulta el a színész.

szoke-zoltan
Fotó: Sláger FM

A rivaldafény nem hiányzik az életéből, az erdőkertesi művelődési házat igazgatja, és a munka minden percét élvezi. 2020 februárjában a TV2 Nicsak, ki vagyok? című szórakoztató műsorának legelső adásában szerepelt, azóta is keresték feladatokkal, de nem tudja összeegyeztetni mostani hivatásával. Az utóbbi az oka annak is, hogy színészettel jelenleg nem foglalkozik.

Voltak megkeresések, de szép lassan lemorzsolódott a számuk, hiszen jelentős része eleve összeegyeztethetetlen a jelenlegi munkámmal.

- Ahogy a színházi szerepek többsége is, hiszen nem tudok ott lenni a próbafolyamat elejétől a végéig. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra. Élvezem a békét, a madárcsicsergést, ami körülvesz, és amiben benne vagyok most.

A teljes beszélgetés ezen a linken érhető el.

Konta Barbara, a Barátok közt egykori Hoffer Esztere

Konta Barbara nevét 1998 októberében ismerte meg az ország, amikor bemutatkozott a Barátok közt című sorozat egyik tinisztárjaként. 2002-ben sorozatbeli testvérével, a Hoffer Misit játszó Halász Gáborral átigazolt a TV2-höz, ahol két műsor háziasszonya is volt. Mára nemcsak pályát váltott, hanem lakóhelyet is: másfél évvel ezelőtt családjával Hollandiába, Hágába költözött. 

Cover-fotó: RTL Klub/Barátok közt

Ezt is szeretjük