Felismered Erdélyi Mónikát a TV2 híradósaként? Így nézett ki a 90-es évek végén

Erdélyi Mónika majdnem feladta a tévézést, miután elküldték a Tényektől.

erdelyi-monika-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Volt idő, amikor ha valaki kimondta a Mónika nevet, rengeteg embernek hazánkban az azonos című talk-show háziasszonya, Erdélyi Mónika ugrott be elsőre. A 2001-től 2010-ig futó Mónika Show elképesztően népszerű produkció volt, olyan magas nézettségi mutatókat produkált, amelyeket ma ugyanabban a délutáni idősávban már-már lehetetlenség megdönteni.

Sikere nem csak a témáiban rejlett, a mindig mosolygós műsorvezetőt is hamar a szívébe zárta a közönség. Bár sokan minden délután szinte régi ismerősként köszöntötték Erdélyi Mónikát a képernyőn, azt csak kevesen tudják róla, hogy nem itt és nem az RTL Klubon kezdődött televíziós karrierje.

Erdélyi Mónika a TV2 híradósaként

Eleinte úgy tűnt, a szülei nyomdokába lépve ő is a banki szektorban fog elhelyezkedni: 1994-ben a Külkereskedelmi Főiskolán diplomázott, majd banki hitelelemzőként dolgozott 1996-ig. Végül inkább a média világát választotta hivatásának. Miután elvégezte Lőrincz Gabriella televíziós tanfolyamát, először a Budapest Európa Televízióhoz került, majd a TV2 hírszerkesztője lett. Innen már csak egy karnyújtásnyira volt tőle, hogy debütálhasson a kamera előtt, 1999-ben végül a Tények egyik híradósa lett.

Erdélyi Mónika 1999-ben a Tényekben. Sötét, rövid hajával teljesen másképp festett, mint ahogy azt később megszoktuk.
Erdélyi Mónika 1999-ben a Tényekben. Sötét, rövid hajával teljesen másképp festett, mint ahogy azt később megszoktuk.
Fotó: TV2/Tények

Hírolvasói karrierje nem volt hosszú életű, sőt miután elbocsájtották a csatornától, abban is elbizonytalanodott, hogy van-e keresnivalója ebben a szakmában.

- A TV2-nél megkértek, hogy jöjjek el, pedig jó dolgom volt előtte. Biztos úgy voltak vele, hogy már létszám fölött vagyok, vagy valakinek szúrtam a szemét - szerintem inkább az utóbbi. Miután eljöttem, kialakítottam egy fitnesztermet, aztán még egyet, és akkor azt gondoltam, hogy az én helyem az üzletben van - árulta el a Liluland vendégeként.

mónika-liluland
Fotó: YouTube/Liluland

Ezután egy ismerőse ajánlotta a figyelmébe az egyik hetilap hirdetését. Ebben az állt, hogy az egyik országos csatorna női műsorvezetőt keres. Kapott az alkalmon, és jelentkezett, majd a hosszú hónapokon át tartó válogatók után elnyerte a Mónika Show háziasszonyának szerepét.

Erős Antónia fiatalkori fotókon

1993 és 1995 között a Kaposvári Városi Televízió riportereként dolgozott, 1995-ben pedig a Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójához került. 1998-ban lett híradós az RTL Klubnál. A kereskedelmi csatornánál már rövid, sötét hajjal ismertük meg, de fiatalon volt hosszú, hullámos frizurája is. Képes összeállításunkban ritkán látott fotókat találsz Erős Antóniáról. 

Cover-fotó: RTL Klub

Ezt is szeretjük