Meglepődsz, mi Erdélyi Mónika eredeti foglalkozása! Ezt kevesen gondolnák a műsorvezetőről
Erdélyi Mónika ezt a szakmát tanulta ki a televíziózás előtt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha meg kellene neveznünk egy olyan magyar talk-show-t, amelyet hazánkban mindenki ismer, az egészen biztosan a Mónika show lenne. A produkcióban nem egy felejthetetlen karakter fordult meg, akiken a mai napig viccelődnek a különböző mémgyártó oldalak.

Háziasszonyát, Erdélyi Mónikát sem kell senkinek bemutatni. Bár a nevével fémjelzett műsort tíz évvel ezelőtt levette a képernyőről az RTL Klub, ő továbbra is a köztudatban maradt.

Erdélyi Mónika eredeti szakmája

Rövid ideig a csatorna Reggeli című műsorában találkozhattak vele a nézők, majd a FEM3-ra igazolt át, ahol Váczi Gergő oldalán vezette a FEM3 Cafét. Sokan nem is gondolnák róla, de a kezdetekben még egyáltalán nem a média vonzotta. Eminens tanulóként otthonosan mozgott a számok világában, így ebben az irányban tanult tovább, a Külkereskedelmi Főiskolán diplomázott 1994-ben.

erdélyi mónika 1
Fotó: RTL Klub/Mónika show

Édesanyja nyomdokaiba lépett, és a bankszektorban kezdett dolgozni mint hitelelemző. A tévé csak ezután jött az életébe. Akkor határozta el, hogy váltania kell, amikor nagyobbik lánya, Viki óvodás lett, és, csak kora este tudott érte menni.

- Ötnél hamarabb nem végeztem, és még át kellett utaznom a városon. Mindig én voltam ott utoljára. Emlékszem, egyszer senki más nem volt ott, csak ő és a takarítónő. A szívem szakadt meg - mesélte a Story magazinnak.

Ezt követően jelentkezett Lőrincz Gabriella televíziós tanfolyamára, majd 1998-ban a Budapest Európa Televízióhoz került.

mónika
Fotó: RTL Klub/Mónika show

Régi foglalkozását azután sem felejtette el, hogy országos hírnevet szerzett magának. 2019 júliusában a Best magazinnak árulta el, hogy időnként gyakorolja egykori szakmáját.

- Anyu privát bankár, vele dolgozom együtt pénzügyi elemzőként. A tévézés előtt is ezzel foglalkoztam. Ez egy családi vállalkozás. Nem élünk együtt, ő Kiskunhalason, én Budapest mellett, de a mai világban ez nem probléma.

Erdélyi Mónika 52 éves korára a YouTube-on találta meg a közönségét. Kislányával, Mollival 2018-ban indították el közös csatornájukat, ami azóta 337 ezer feliratokozót számol. Videóikban recepteket és lakásdekorációs ötleteket mutatnak be. A tévésnek nem csak egy civil foglalkozása van, cukrászként és párterapeutaként is dolgozott.

Balázsy Panna ezzel foglalkozik most

Balázsy Panna nevét rádiós, majd televíziós műsorvezetőként ismerte meg az ország. A kétezres évek elejétől hat évig vezette az RTL Klub Reggeli című műsorát, de a Delelő és a Stella moziklub is az ő nevéhez kötődik. 

Ezt is szeretjük