Az első magyar férfimodellek egyike volt - Ma 62 éves a még mindig sármos Gajdos Tamás
Gajdos Tamás a ’80-as években keresett férfimodell és manöken volt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem sokan tippelnék meg helyesen, hányadik születésnapját ünnepli az 1958. május 26-án született Gajdos Tamás. Nemcsak a jó géneknek, hanem a sportos életmódjának is köszönheti 62 évesen is fiatalos külsejét.

1993-ban a Szerencsekerék műsorvezetőjeként zárta szívébe az ország. Később a TV2 Tények című műsorának sportműsorvezetője, majd a Sport1 és a Hír TV munkatársa lett, autós magazint és a Futtában című futóműsort készítette. 2009-től az ATV Híradó egyik műsorvezetője.

Gajdos Tamás: atléta, modell, műsorvezető

1978 és 1986 között közép- és hosszútávfutó atlétaként ért el sikereket, az előbbi kategóriában 11 bajnoki címet szerzett. Tájfutó pályafutását a Spartacus tájfutó szakosztályában kezdte, Monspart Sarolta edzőpartnere is volt.

Máig a futás szerelmese, de biciklizni is imád. 50 éves volt, amikor ismét elkezdett versenyeken indulni. 2019 szeptemberében világbajnoki címet is szerzett a Kincsem Parkban, ugyanott, ahol 43 évvel ezelőtt élete első futóversenyét is megnyerte.

Gajdos Tamás egyike az első magyar férfimodelleknek. Tanulmányai mellett pénzkeresési lehetőséget keresett, így lett a ’80-as évek keresett férfimodellje, férfimanökenje. Szerepelt reklámfilmekben, divatbemutatókon, számos fotója jelent meg az Ország-Világ, az Ez a Divat és más lapokban. 1985-ben saját manökeniskolát indított.

Kertész Éva és Gajdos Tamás manökenek 1984 áprilisában a férfi és női olimpiai felvonulási formaruhák bemutatóján a Ferihegyi repülőtéren.
Kertész Éva és Gajdos Tamás manökenek 1984 áprilisában a férfi és női olimpiai felvonulási formaruhák bemutatóján a Ferihegyi repülőtéren.
Fotó: MTI/Petrovits László

Sármjából az évtizedek során mit sem veszített, a korából évtizedeket letagadhatna. Az RTL Klub Toplista című műsorában az Örökijfú sztárok listáján a hetedik helyre került. Amikor egy telefonos applikáció segítségével próbálták megtippelni a korát, a mobil képernyője 42 évet írt ki. A tévés szerint élőben is ennyinek szokták nézni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Sokan kérdezik, mi a titka. Szerinte nem a genetikán múlik. Gyerekkora óta mindennap sportol, pedig családjában más nem mozgott. Kedvence a futás. Nemrég eldöntötte, hogy senior kategóriában olimpiai bajnok szeretne lenni. A párja 18 évvel fiatalabb nála, szerinte ennek is köszönhető, hogy negyvenesnek érzi magát. Úgy véli, még legalább 15 évig felelősséggel tartozik a gyerekeiért, akik közül a legkisebb tízéves, így muszáj a legjobb formáját hoznia.

- Nem szabad az órával, az évek múlásával foglalkozni, hanem aktívan, nem a külvilág által rád erőltetett sztereotípiákkal, berögzött rossz szlogenek szerint kell élni. Miért kellene csak a tévé előtt ülni, vagy a fiataloknak átadnia a helyet a villamoson? Na, az utóbbit nem szeretném megélni – vallotta be a műsorban.

A '80-as évek legnépszerűbb manökenjei egykor és most

Pataki Ágit a '70-es és a '80-as években mindenki Fabulon Áginak nevezte, hiszen ő volt a kozmetikai cég első számú reklámarca. A '80-as években öt évig párhuzamosan dolgozott modellként és üzletasszonyként, végül az üzleti, majd a filmgyártás világában teljesedett ki. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a '80-as évek legnépszerűbb manökenjei az elmúlt évtizedek alatt.

Ezt is szeretjük