A Magyar Televízió bemondónője 17 év után tért vissza a képernyőre - Endrei Judit közel a 70-hez is aktív

Endrei Judit 17 év kihagyás után tévézik, emellett könyveket ír, és sokat utazik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Endrei Judit 22 évig dolgozott Magyar Televízió bemondónőjeként és műsorvezetőjeként. Olyan népszerű műsorok szerkesztő-műsorvezetője volt, mint a Homokóra, az Ablak, a Hétvége, a Leporello, a Paraván, a Napközi, a Tízórai, a Gólyahír vagy a Kincsestár.

1998-ban önként hagyta ott a Magyar Televíziót, mert már nem kapott testhezálló feladatokat. 2001 és 2002 között a Satelit Televíziónál vezette a Vasárnap Endrei Judittal című műsorát, majd hátat fordított a tévézésnek, csak vendégként láthattuk. 2019 tavaszán úgy döntött, modern kori bemondóként visszatér a képernyőre a Story4 csatornán, ahol Élet-Érzés, beszélgetések Endrei Judittal címmel is látható műsora. 

Endrei Judit tévézik, könyvet ír, és utazik

2003-ban alapította az Endrei Könyvek Kiadót, nyolcadik kötete, az Anno az én tévém 2018-ban jelent meg. 67 évesen is aktív, január-február hónapokban Vietnámba, illetve Kambodzsába, márciusban Etiópiába utazott, ahova elsősorban a sziklatemplomok, a kereszténység egyik ősi világa vonzották. 

endrei-judit-reggeli2
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Most már kutatásokkal is igazolták, hogy amikor veszel magadnak egy új ruhát, egy szép autót, annak az örömérzése nagyjából három hétig tart, aztán megszokod. Egy utazás - bármilyen közhelynek hangzik - egy egész életre kitart - mesélte az RTL Klub Reggeli című műsorában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Saját bevallása szerint gyerekkor óta kíváncsi és nyitott a világra, annak bármely pontján jár is. Ahol csak teheti, szóba is elegyedik a helyiekkel. Az orosz nyelvtudását a Magyar Televízióban is kamatoztatta, amikor különböző, nemzetközi szereplőgárdával szórakoztató műsorok háziasszonya volt, ennek a nyelvnek ma is hasznát veszi, ahogy a franciának is. 

endrei-judit-reggeli
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- A nyelv révén lehet a legközelebb kerülni az emberekhez. Számomra a volt Szovjetunió, Oroszország az a hely, ahol mai is barátaim élnek, Moszkvában, Szentpéterváron nagyon otthonosan mozgok. Az összes többi országban átadom magam a helynek, még a legkülönlegesebb helyeken, például Iránban is. 

Idén már nem tervez külföldi utazást, élvezi, hogy Szentendrén, a város szélén él, így a karantén időszakban is megtehette, hogy öt-hat kilométert sétált, így nem kellett a négy fal közé zárva átvészelnie a tavaszt. A következő úti célja azonban már megvan: szeretne eljutni Marokkóba. 

Bay Éva fürdőruhában

Amióta a Magyar Televízió egykori bemondónője 18 kilótól szabadult meg, nem csak férje, Marczali László halmozza el bókokkal, rengeteg új és régi rajongó is dicséri. A 168 centis sztár 86-87 kilóról indult, és most már 70 alatt van a súlya. 18 kiló mínusszal még fürdőruhában is a fotós kamerája elé állt. 

Ezt is szeretjük