Igazán bevállalós Endrei Judit: ilyen afrikai utazásra nem sokan vállalkoznának
Endrei Judit szenvedélyes utazó. Amit Afrikában talált, azt egészen biztosan nem felejti el egyhamar.

endrei-judit-afrika
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Endrei Judit az aktív élet elkötelezett híve, egyben tévézés- és sorozatnézés-ellenes, lelkes aktivista. Ha teheti, spórolt pénzét mindig utazásra költi, hiszen egész bakancslistája van arról, hova szeretne eljutni életében. 

Afrika viszont a 64 éves bemondó listájának vége felé szerepelt, kizárólag a húga kedvéért ment most oda, aki régóta szeretett volna ellátogatni a fekete kontinensre. Afrika déli részét járták be, az Okavango deltavidékét és a Viktória-vízesést is megnézték, de nemcsak a természeti szépségeket sikerült megtapasztalniuk.

A nyomorból nekik is kijutott

Endrei Judit elmondása szerint még sosem látott az ottani szegénységhez fogható körülményeket. A rozoga kunyhócskák mellett mindenhol ruhák száradtak, és a helyieknél nincs konyha, a szabad tűzön főznek. 

- Útközben itt-ott kunyhókat látunk a fák között, némelyik tipikus afrikai (természetfilmekben láttam sokat), kerek, nádtetős, de van deszkából, bádogból, toldozott-foltozott falú is. Mérhetetlen a szegénység. Próbálom elképzelni e kunyhókban zajló életet, a berendezést - már ha egyáltalán a fekvőhelyen kívül van valami más is -, a lakókat... Nem megy. Nem akarom összehasonlítani az itthoni szegénységgel sem...

Az egykori bemondónak nosztalgikus élményből is jutott az út során. Mivel enyhén szólva nem luxuskörülmények között laktak, toalettből is csak a pottyantós jutott, ami gyermekkorát idézte meg, hiszen öblítéses vécére nekik sem futotta. Az út során nem egyszer kerültek veszélyes helyzetbe, amiről képes összeállításunkban olvashatsz bővebben.

Fotók: Facebook.com/Endrei Judit.

Ilyenek ma régi kedvenceink

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változtak kedvenc bemondónőink az elmúlt évek során, köztük Sugár Ágnessel és Endre Judittal!

Ezt is szeretjük