Friss fotón a 86 éves Egri János: az Elmebajnokság műsorvezetője így néz ki
Egri János szenvedélye a televíziózás volt, így él most a 86 éves legenda.

egri-janos-coverkep
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egri János 2022. november 10-én ünnepelte 86. születésnapját. A legendás műsorvezető pályáját még jégkorongosként kezdte, a ’60-as évek legelején a válogatott elismert tagja volt, és háromszoros bajnokká avatták a Vörös Meteor egyesületben elért sporteredményeinek köszönhetően.

A Magyar Televízió sportszerkesztőségének a jégkorongozással párhuzamosan kezdett bedolgozni. Ezek mellett számos népszerű televíziós vetélkedőt is vezetett. A 86 éves Egri János még mindig nagyon aktívan éli a mindennapjait.

Egri János friss fotón

Ő volt a műsorvezetője a Lehet egy kérdéssel több?, a Játék a betűkkel, a Keresztkérdés és a Kérdezzǃ Felelek című műsoroknak. Továbbá sokan a ’80-as években sugárzott Elmebajnokságból emlékeznek rá.

A legendás tévés a ’90-es évek közepén vonult vissza a televíziózás világától, amelynek okairól a Storynak mesélt.

- Az akkori személyzetis odahívatott magához, és azt mondta: "Nézd, János, fantasztikus ikonja, oszlopa vagy a televíziónak, de nekem 1200 embert el kell bocsátanom.” Erre annyit mondtam: "Megértem, nemes feladat, de mindegy, hogy a bérszámfejtésből vagy a képernyőről?” A válasza erre az volt: "Nekem teljesen mindegy.” A reakcióm erre ennyi volt: "Akkor siessünk, gyorsan aláírom ezt a papírt, mert magának nincs ideje, mert még 1199 ilyet alá kell íratnia.”

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezek után egyáltalán nem volt elkeseredve, úgy érezte, mindez okkal történt meg vele az élete ezen pontján.

- Antal Imrét is ekkor küldték el. Őszintén megmondom, nem voltam bánatos, mindig is azt gondoltam, bizonyos dolgokat abba lehet hagyni.

A sporttársai és barátai által Egérnek nevezett legenda korántsem az átlagos nyugdíjasok életét éli, máig nagyon aktív.

egri-janos-kep
Fotó: MTI/Nagy Lajos

- Hetente egyszer megyek jégkorongedzésre, a sport szeretetét, amit a fiamnak is átadtam, mindenkinek csak ajánlani tudom. Megtanít a fájdalom elviselésére, küzdeni a győzelemért, megtanítja a csapatszellemet.

Egy nagy tervvel készül a jövőre, amelyet örömmel osztott meg.

- 86 évesen szeretnék minden idők legidősebb játékosaként jégre lépni. Ez az álmom, mindössze egy akadálya van csak. A világbajnokságra 25 játékost lehet nevezni, ha ebből én egy vagyok, akkor valakinek otthon kell maradni. Ezt nem vállalhatom magamra.

Szerencsére van megoldás erre a problémára, amelynek nagyon örült. 

- A Magyar Jégkorong Szövetség ezért kitalálta, nem benevezett játékos, hanem a csapat tiszteletbeli kapitánya vagyok, aki játszhat is. Ennél nagyobb boldogság most nem is létezik számomra.

Kudlik Júlia 2022-ben

Kudlik Júlia a magyar televíziózás ikonikus alakja, negyven évig dolgozott a Magyar Televízióban bemondónőként, hírolvasóként és műsorvezetőnőként. A 77 éves legendát decemberben életműdíjjal tüntették ki, példakép a mai műsorkészítők előtt is. 

Cover-kép: MTI/Nagy Lajos

Ezt is szeretjük