Friss fotón Egerszegi Krisztina: a 47 éves olimpikon így mosolyog az évfordulós képen

Csisztu Zsuzsa olyan híres sportolónőkkel fotózkodott, mint Egerszegi Krisztina, Szász-Kovács Emese vagy Mohamed Aida.

egerszegi-krisztina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónő az 1996-os atlantai olimpia után vonult vissza a versenysporttól, ezt követően pedig a magánéletére koncentrált.

Három évvel később férjhez ment, 2000-ben megszületett Bálint fia, 2002-ben Barnabás, 2004-ben pedig lánya, Zille.  

Egerszegi Krisztina és Csisztu Zsuzsa

Mindenki Egérkéje a visszavonulása óta ritkán mutatkozik a nagy nyilvánosság előtt, csak néha jelenik meg az úszósporthoz köthető eseményeken, kerek évfordulós megemlékezéseken, azt ugyanakkor 2021-ben vállalta, hogy az Úszó Nemzet Program nagykövete legyen. 

November első hétvégéjén a Budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium 150. évfordulóját ünnepelték. Az est háziasszonya Csisztu Zsuzsa, a ’80-as évek tornásznője volt, aki az intézményben érettségizett. Kiderült, az iskola diákja volt Egerszegi Krisztina, Szász-Kovács Emese és Mohamed Aida vívók vagy Gera Marina Emmy-díjas színésznő is. Csisztu közös képeket is posztolt a gimnázium egykori, mára világhírűvé vált hallgatóival. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Egerszegi Krisztina interjút is csak nagyon ritkán ad, legutóbb 2017 novemberében szerepelt a Nők Lapja címlapján, de idén augusztus közepén a 47. születésnapját ünnepelve és a tokiói olimpia után megszólalt, és azt is elárulta, hogy az ötkarikás játékok ezúttal már nem ragadták úgy magukkal, mint a korábbiak.

- Huszonöt éve, hogy már abbahagytam az úszást, tehát immár többet töltöttem szárazföldön, mint medencében. (...) Nagyon kiestem már ebből a világból. 22 éves koromban az a fajta élet megszűnt számomra, és elkezdődött egy egészen másfajta. Kisgyerekkorom óta tudtam, hogy én életem során feleség, családanya szeretnék lenni, és erre vettem az irányt. A sors maximálisan visszaigazolt, és így lett hiánytalanul boldog, teljes az életem. Tökéletesen kiegyensúlyozott életet élek - vallotta be. 

Kőbán Rita ezért nem vállalt gyereket

Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok 2000-ben, Sydney-ben a magyar csapat zászlóvivője volt, négyesben ezüstérmet szerzett. Ugyanebben az évben vette át szakedzői diplomáját a Testnevelési Főiskolán, majd szép csendben visszavonult, és lótartással, illetve -versenyeztetéssel kezdett el foglalkozni. Fantasztikus sporteredményeket ért el, a szép kajakos körül hemzsegtek az udvarlók, mégsem alapított családot. 

Cover-fotó: MTI/Honéczy Barnabás

Ezt is szeretjük