Koronavírusban elhunyt Egerszegi Judit színésznő - Körtvélyessy Zsolt feleségét gyászolja
A 67 éves Egerszegi Juditot, Körtvélyessy Zsolt feleségét, L.L. Junior anyósát kedden legyőzte a koronavírus.

67 évesen kedden elhunyt Egerszegi Judit színésznő, akit öt hét alatt győzött le a koronavírus - adta hírül a Bors

Férjével, Körtvélyessy Zsolt színésszel 45 éven át éltek boldog házasságban. Mindennél jobban szeretett volna nagymama lenni, ami meg is adatott neki: lánya, Kinga és férje, L.L. Junior 2020. szeptember 17-én ajándékozták meg egy unokával. A világjárvány, majd a betegség miatt sajnos csak kétszer tudta magához ölelni a kis Lilit. 

Egerszegi Judit és Tardy Balázs, a Miskolci Kabaré tagjai 1981-ban a Már csak ez hiányzott című műsorban.
Egerszegi Judit és Tardy Balázs, a Miskolci Kabaré tagjai 1981-ban a Már csak ez hiányzott című műsorban.
Fotó: MTI/Kerényi László

Egerszegi Judit 1953. szeptember 28-án született. A színésznő a szolnoki, a békéscsabai és a miskolci színház társulati tagja volt, később a Kényszerleszámolás című monodrámájával járta az országot. Szerepelt több Jancsó Miklós-filmben, de színészi karrierjét feladta, hogy a családjának éljen: támogassa férjét, Körtvélyessy Zsoltot, és nevelje lányukat, Kingát. 

A Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagja olyan sorozatokban szerepelt, mint a Rózsa Sándor, a Linda, a Kisváros, de a legtöbben talán a Barátok közt Hoffer Józsijaként ismerik. 

- Mi Judittal nagyon szoros kapcsolatban voltunk, 45 éve éltünk nagyon jó házasságban. Szolnokon ismerkedtünk meg, és az első találkozásunk után többé el sem váltunk egymástól. Judit nagybetűs ember volt, nagyon tehetséges színész, önfeláldozó feleség és anya. Ő volt a mindenem. Az anyám, a kritikusom, a barátom, a szerelmem - vallotta be a 79 éves sztár.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Körtvélyessy Zsolt a napilapnak azt mesélte, a felesége cukorbeteg volt, vizesedéssel került kórházba, majd miután pozitív lett a koronavírustesztje, átszállították a Szent László Kórházba, ahol rohamosan romlott az állapota. Két-három hétig hol lélegeztetőgépen volt, hol levették róla, mígnem öt hét alatt legyőzte a betegség. 

Felesége halála után a lányához, Kingához és vejéhez, L. L. Juniorhoz költözött. Unokája, Lili a vigasza.  

- Kedves, empatikus és nagyon tehetséges. Fantasztikusan játszott és írt, és úgy tudott mesélni, mint senki. Minden sztorija felért egy mozifilmmel, olyan színesen tudta cifrázni a történeteket - mondta az énekes néhai anyósáról, akinek kéziratba rendezett emlékeit a férje szeretné majd kiadni könyv formájában.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük