Doszpot Evelin elszörnyedt a tükörképétől, miután 30 kilót hízott
Doszpot Evelin ikerterhessége során jelentős túlsúlyt szedett fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Doszpot Péter éveken át volt az ország sztárnyomozója. Ma már ritkábban láthatjuk a képernyőn, második feleségét, Doszpot Evelint azonban annál többször.

A FEM3 csatorna Micsoda Nők! című műsorában rendszeresen szerepel Várkonyi Andrea beszélgetőpartnereként, ahol többek közt a szülés utáni testképéről is mesélt.

Doszpot Evelin 30 kilót hízott a terhesség alatt

Doszpot Evelin előző kapcsolatából született egy lánya, Hanna ma már 16 éves. Doszpot Péterrel kötött házasságából pedig 2010 februárjában érkezett meg Anna Zoé és Zia Szofi. Ahogy sok más ikreket váró édesanyának, Evelinnek is szüksége volt néhány hétre, hogy megbarátkozzon a gondolattal: két életet hord a szíve alatt.

doszpot-evelin-840
Fotó: FEM3 Café / FEM3

- 35 évesen lettem ikerterhes. A várandósság alatt azonban három hónapot kórházban feküdtem velük, és csak jöttek rám a kilók. A harmincadik kilónál azt mondta az orvosom, hogy innentől kezdve ne mérjük, mert ez már tragédia.

Mivel mindig vékony, magas alkat volt, anélkül, hogy bármit is tett volna az alakjáért, úgy gondolta, hogy a szerencsés genetikából meg lehet élni. A terhesség és a szoptatás befejeződésével azonban nem tűntek el róla kilók.

- Amikor a szopizást abbahagyták a lányok, volt egy olyan traumatikus élményem, hogy a zuhanyzóból kilépve megláttam magam a tükörben, és annyit kérdeztem: "Ez a vízidisznó kicsoda?"

Negyvenévesen kezdett futni

Mint elmondta, az agyában lévő, önmagáról alkotott kép nem felelt meg annak, amit a tükör mutatott. A jelentős súlyfelesleg és a szélesebb csípő látványától nagyon kétségbeesett. Ahhoz azonban, hogy tegyen valamit a túlsúlya ellen, be kellett töltenie a negyvenet. Ekkor érezte úgy, hogy, ha nem cselekszik, ez már így marad.

- Negyvenévesen kezdtem el futni. Választottam egy totál kezdő futótervet - egy perc séta, egy perc futás váltakozva -, és az első hetekben úgy értem haza, hogy ezt én nem fogom tudni csinálni. Korábban soha nem voltam kitartó, így kellett másfél év, hogy átessek a holtponton. Amikor először futottam le a tíz kilométert, akkor jött csak a flow-élmény.

Doszpot Péter és Evelin ikerlányai

Zoé és Zia ma már nyolcévesek. Nézd meg a következő képeken a tündéri lányokat és nővérüket, a tinédzser Hannát!

Ezt is szeretjük