18 éve lett a Barátok közt Tónija: mára így megváltozott Dósa Mátyás
Dósa Mátyás a színház kedvéért hagyta ott 2007-ben a Barátok köztöt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dósa Mátyás 18 évvel ezelőtt került be a Barátok köztbe: 2003-tól 2007-ig alakította Berényi Miklós és Balogh Nóra örökbe fogadott fiát, Tónit. 14 évvel ezelőtt szállt ki, de 2018-ban még feltűnt az RTL Klub napi sorozatában, amikor Berényi Miklós halálközeli élménye során Tóni szellemként jelent meg.

Már gyermekként beválogatták az Operettszínház szereplői közé, a Hello Dolly!-ban Hernádi Judit kisinasát alakította, majd játszott A muzsika hangja című musicalben, tízéves korában pedig megkapta Nyilas Misi szerepét a József Attila Színházban. 

Dósa Mátyás, a Barátok közt egykori Tónija

Sokat köszönhet a Barátok köztnek, de négy és fél év után úgy döntött, otthagyja a sorozatot, mert a reggeltől estig tartó forgatások miatt az iskola és a színház is háttérbe szorult az életében. 

- Nagyon sok embert megismerhettem a sorozat alatt, nagyon sok barátra tettem szert. A mai napig tartom a kapcsolatot például Szőke Zolival, aki a nevelőapámat játszotta, és szakmailag is nagyon sokat köszönhetek neki. Ha a Barátok közt nem lett volna, nem biztos, hogy itt ülnék, vagy a színházban dolgoznék. 

dosa-matyas-baratok-kozt
Fotó: RTL Klub/Barátok közt, RTL Klub/Reggeli

- Szerintem jó döntést hoztam meg, amikor otthagytam a sorozatot, mert a színház nagyon hiányzott, vissza szerettem volna menni. A nézők, akik a Barátok köztben láttak, az énekes színészi oldalamról nem is ismertek, de a színházban ezt is meg tudom mutatni - mesélte a Reggeliben a 34 éves sztár. 

Jelenleg a Veres 1 Színházban a Nők az idegösszeomlás szélén című darabot próbálja, amit tavaly decemberben szerettek volna bemutatni, de a premier idén júliusra tolódott. 

- Lesz a Legénybúcsú, amit Nagy Sanyi rendez, és Erdélyben turnézunk vele, így a családom is látni fog, mert erdélyi vagyok, nagyon sok rokonom még kint él, nem nagyon tudnak átjönni megnézni engem - most én megyek hozzájuk. Szolnokon is lesz nyári színház, a Csapodár madárka Csiszár Imrével, úgyhogy nem fogok unatkozni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A második hullámban is azon szerencsés színészek közé sorolhatta magát, akik játszhattak, csak nem nézők előtt, de emellett civil munkát is vállalt. 

- Forgattunk green boksz előtt meséket, a bérletes nézőinket kiszolgáltuk, mert minden este élőben játszottuk az előadásokat. Nem tudok megmaradni egy helyben, valamit csinálnom kell, és mivel sok szabadidőm volt, elmentem egy barátom cégéhez kertészkedni.

dosa-matyas-2021
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Azt képzeltem, majd növényeket fogok ültetgetni, meg sövényt vágni, de ez nem így történt. Fát pakoltam egy platós autóra, például egyik reggel Thuróczy Szabolcsék kertjébe: jött ki meglepve, hogy mit csinálok itt. Mondtam, pakolom a fákat. Szóval nyolc órában ástam két héten keresztül, de élveztem. 

A magánéletéről annyit árult el, hogy az első hullám idején szakítottak a párjával, de azóta rátalált a szerelem, újra boldog egy új kapcsolatban. 

A Barátok közt gyerekszereplői egykor és most

Szabó Kittit 15 évesen beválogatták a Barátok köztbe. 2009-től 2012-ig formálta meg Bartha Zsolt lányát, Lindát, aztán úgy döntött, visszaül az iskolapadba, és csak a tanulmányaira koncentrál. Ma 27 éves, anyuka, és a közösségi médiában tevékenykedik, YouTube-csatornája nagy népszerűségnek örvend. Nem ő az egyetlen a Barátok közt egykori gyereksztárjai közül, akivel megfordult a világ a sorozat óta. Nézd meg, mennyit változott a többi szereplő az évek alatt!

Ezt is szeretjük