Szívszorító Dopeman húgának története: Fruzsina 30 éves korára 18 agyműtéten esett át

Dopeman húga igazi túlélő. Fruzsina születésekor több súlyos komplikáció és orvosi hiba is felmerült.

dopeman-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dopeman családját az átlagosnál is szorosabb kötelék fűzi össze: harmincéves, halmozottan fogyatékkal élő húga gondozásában ő maga és öccse is szinte mindennap segít az édesanyjuknak.

Fruzsina története szívszorító, olyan sok komplikáció és hiba merült fel a születésénél, hogy az orvosok nem jósoltak neki sok esélyt a túlélésre.

Dopeman húga

A Fókusz 1997 decemberében számolt be először az akkor ötéves kislányról: anyja, Hédi 38 esztendősen adott neki életet. Harántfekvés miatt betervezett császármetszéssel hozta volna a világra, de az orvosok végül mégis a természetes szülés mellett döntöttek.

dopeman-1
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Hiába forgatták, a szülés nem sikerült, életmentő császármetszést kellett alkalmazni, ami alatt több komplikáció lépett fel: az orvosok véletlenül betörték a koponyáját és eltörték a végtagjait is, a koraszülés következtében agyvérzést kapott, az agya nem jutott elég oxigénhez.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ötesztendős korára 14 műtéten volt túl, először egy söntöt ültettek az agyába, ez arra szolgál, hogy elvezesse a felesleges agyvizet. A csövet azóta a növekedés miatt többször cserélni kellett. 

Dopeman úgy tartja, a húgához hasonló emberek az univerzum csodái: nem sémák, normák szerint élnek, ösztönösen érzik azokat, akik szeretik őket. Gondozásuk, a velük való törődés összehozza a körülöttük lévőket. Nincs veszekedés, sem széthúzás, csak az őszinte szeretet.

dopeman-2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Ha kell, fölemelem, ha kell, kirakom, ha kell, mindennap megcsinálom. Ha egyszer kell egy héten, akkor egyszer teszem meg. Én csak fönntartom a lehetőséget, hogy kérnek valamit tőlem, akkor megcsinálom. Mert az én életemben igazi nehézséget nem hoz. Nekem ez nem áldozat. Ő a testvérem. 

Olvass Kováts Adél lányáról, aki könyvet írt betegségéről!

Rozi mozgáskorlátozottsága mellett több részképesség-problémával küzd, viszont a környezete szerint mindehhez hihetetlen érzelmi intelligencia és akarat párosul. Édesanyja szerint az is bizonyítja, hogy nem létezik lehetetlen a számára, hogy könyvet írt súlyos betegségéről. 

Cover-fotó: RTL/Fókusz

Ezt is szeretjük