Dömsödi Gábor a NÉVShowR műsorvezetője volt: 66 évesen így él vidéken a feleségével

Dömsödi Gábor végleg búcsút intett a főváros zajának és pezsgésének.

D dösmödigábor

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dömsödi Gábor neve sokak számára ismerősen csenghet: az egykori tévés 1983-ban a Magyar Rádió Krónika rovatánál kezdte karrierjét, majd három évvel később a Magyar Televízió riportere lett. A Híradóban is láthattuk, 1989-ben pedig életre hívta Magyarország első autós műsorát, az Autó2-t.

Olyan műsorokhoz adta még a nevét, mint a Napközi, a Telemázli és a Főtér. 2001 őszétől a Magyar Televízió NÉVShowR című műsorában nyűgözte le a nézőket, amely egészen 2010 decemberéig tartott. A 66 éves tévés a Meglepetés magazinnak mesélt arról, hogy jelenleg hogyan is éli az életét.

Dömsödi Gábor vidéki élete

Dömsödi Gábor sokáig ingázott a főváros és Nógrád vármegye között, amíg ráébredt arra, hogy mire is vágyik. A túlságosan is pezsgő életét vidéken folytatta, a Bokor településén lévő lakóhelyére vonult vissza, ahol korábban már független polgármesternek is megszavazták.

Felesége a városban dolgozik, így a 66 éves tévés a legtöbb napját egyedül tölti a vidéki otthonában. Gyermekei már régen kirepültek a fészekből: 31 éves lánya, Dóra Spanyolországban lakik, 36 éves fia, Dávid pedig, amikor csak teheti, külföldön tartózkodik.

- Száz kilométerre lakom Budapesttől, ilyen benzinárak mellett csak ritkán megyek fel. Nyugdíjas vagyok, nincs okom panaszra, de már meg kell terveznem, hogy mire és mennyit költök. A földünk jelentős részét eladtam, lovaim már nincsenek. A tévét sem nagyon kapcsolom be, csak szakmai kíváncsiság miatt, hogy a kollégáim milyen műsorokat csinálnak.

Dömsödi Gábor végérvényesen búcsút intett a tévézés világának, ma már a kis település életében tölt be fontos szerepet, amelyet igyekszik minél jobban fellendíteni. Fizetség nélkül, társadalmi munkát vállalt, egy kocsmában tevékenykedik, kiszolgálja a vendégeket, ezzel is hozzájárulva a közösség életéhez.

- A vendégház alig üzemel. Próbálom fellendíteni a forgalmat, és programokat is szervezek. A nagyapám annak idején jó nevű kocsmáros volt, pár hónapig - épp a születésemkor - édesapám is, talán értek is majd az italméréshez.

Kumin Viktória napjainkban

Kumin Viktória és diplomata férje Londonban találtak rá a boldogságra.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-kép: MTI/Komka Péter

Ezt is szeretjük