A Magyar Televízió híres műsorvezetője volt - 61 évesen alig tud megélni
Az egykori műsorvezetőre, majd polgármesterre, Dömsödi Gáborra nehéz idők járnak.

domsodi gabor rtlklub cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dömsödi Gábor a ’80-as években vezette a Magyar Televízió Híradóját, az 1989-ben indult TV2-n (Magyar Televízió 2-es csatornája) Magyarország első autós műsorát, az Autó2-t, majd a Napközi, a Telemázli és a Főtér című műsorokat. A ’90-es években a Friderikusszal közösen alapított céggel több sikeres műsort vittek képernyőre. 2001 őszén indult a NÉVShowR című műsor a Magyar Televízióban, mely a csatorna legsikeresebb programjának bizonyult - egészen 2010 decemberéig futott a képernyőn Dömsödi Gábor és Hajdú Péter vezetésével. Ám, amíg Hajdú Péter továbbra is a média világában maradt, Dömsödi Gábor politizálni kezdett.

Tévésből politikus

A műsorvezető 2002-ben indult először Bokor község polgármesteri címéért, aztán 2014-ben Pásztó polgármesterének is megválasztották. A sikerek ellenére azonban a 2018-as időközi választásokon alulmaradt.

- Természetesen ez nemcsak lelkileg, de anyagilag is ellehetetlenített, mivel ilyen esetben még végkielégítést sem fizetnek - nyilatkozta a volt televíziós a Story magazinnak.

Habár jelenleg is dolgozik barátja cégénél, illetve regényt is ír, a tévés elég nehéz időszakot tud maga mögött, ugyanis megélhetése mellett a családjában is gondok adódtak - feleségének több súlyos betegséggel kellett megküzdenie.

 - Hihetetlen az, amit végigcsinált. A legtöbb ember, amennyire csak lehet, titkolja, illetve kimondottan nem szeret beszélni arról, ha egy teljesen váratlanul jött, nagyon komoly betegséggel kell felvennie a harcot. A feleségem erről teljesen másképp vélekedik - mondta.

Szerencsére közös erővel túljutottak az egészségügyi problémákon, Dömsödi Gábor pedig azt gondolja, ha megjelenik a regénye, újból egy könnyebb világ köszönt majd rá. Sőt, nem titkolt szándéka az is, hogy a következő választáson ismét elindul a polgármesteri székért.

Ezt is szeretjük