Az Aranyélet színésznőjéről meztelen fotó készült - Döbrösi Laura ezért vált meg ruháitól
Döbrösi Laura nemes ügy mellé állt, sok sztár is csatlakozott a kezdeményezéshez.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Döbrösi Laura, az Aranyélet Mirája szívügyének tekinti a kisállatok védelmét, illetve a környezettudatos életmódot, így örömmel csatlakozott a Magyar Szőrmeellenes Liga kampányához, amiben híres sportolók, színészek és közéleti személyek hirdetik a szőrmeellenességüket.

Nem akárhogy hívják fel a figyelmet a kényes problémára: teljesen meztelenül pózolnak a fotókon.

"Inkább vagyok meztelen, mint hogy szőrmét viseljek"

A szőrmeellenes kampány koncepcióját a PETA, amerikai állatvédő szervezet megmozdulása inspirálta. Az "I’d rather go naked…", vagyis magyarul "Inkább vagyok meztelen, minthogy szőrmét viseljek" című mozgalomhoz olyan sztárok adták nevüket a tengerentúlon, mint Pink vagy Khloe Kardashian.  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

"Inkább vagyok meztelen, mint hogy szőrmét viseljek!" - 8. nap Döbrösi Laura Bár Laura a legfiatalabb színészmodellünk, hihetetlenül gazdag szakmai múlttal rendelkezik, illetve szerteágazó érdeklődési köre, a művészetektől kezdve egészen a környezetvédelemig, olyan tudással vértezte fel őt, hogy szinte kérdés nélkül igent mondott amikor megkerestük. Empátiája nemcsak nagyszerű színészi képességeit erősíti, hanem emberi mivoltát is egy magasabb szintre emeli, és megerősíti bennünk a tudatot, hogy a mai huszonéves korosztály is tele van kiváló emberekkel. Jelmondata: "Voltak idők, mikor állatok szőrét viselni a túlélés egyik záloga volt. Ma azonban a szőrmedivat a legkegyetlenebb formája a nálunk gyengébb élőlények kizsákmányolásának, mert felesleges. Ahhoz, hogy a világ jobb hely lehessen, meg kell értenünk, hogy minden élet egyformán értékes!" Folytatjuk az "Inkább vagyok meztelen..." kampányunkat, amelyben először 10 napon keresztül bemutatunk 10 fényképet. Közszereplők, sportolók, színészek, zenészek, modellek és aktivisták vállalták pro bono, hogy nem a megszokott módon állnak ki a nagyvilág elé. Országunkban tabu a meztelenség, és tabu beszélni arról, hogy a szőrme viselésének mi is a valódi ára, de a valódi áldozatokra sokszor hiába mutatunk rá. Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő korlátok döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni.

@ szormeellenesliga által megosztott bejegyzés,

Hazánkban is jó pár ismert ember dobta le ruháját a jó ügyért. Döbrösi Laura mellett Steiner Kristóf, Vámosi Viktória, Földes Eszter és Jordán Adél is csatlakozott a szőrmeellenes kampányhoz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Földes Eszter színésznő. "Inkább vagyok meztelen, mint hogy szőrmét viseljek!" - 2. nap. Folytatjuk az "Inkább vagyok meztelen..." kampányunkat, amelyben először 10 napon keresztül bemutatunk 10 fényképet. Közszereplők, sportolók, színészek, zenészek, modellek és aktivisták vállalták pro bono, hogy nem a megszokott módon állnak ki a nagyvilág elé. Országunkban tabu a meztelenség, és tabu beszélni arról, hogy a szőrme viselésének mi is a valódi ára, de a valódi áldozatokra sokszor hiába mutatunk rá. Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő korlátok döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni. A kampányról további információkat a kommentben szereplő linken találtok. A fényképen szereplő Földes Eszter színésznő hihetetlen empátiával rendelkezik és tisztában van az állatvédelmi problémákkal, amelyek ma Magyarországon vannak. Bár mint a lakosság nagy részének, neki sem volt fogalma arról, hogy idehaza léteznek prémfarmok; amikor megtudta tőlünk, hogy több tízezer állat szenved ilyen farmokon, habozás nélkül igent mondott felkérésünkre. Meglepett minket alázata és odaadása ügyünkhöz, idejét és erőforrásait nem sajnálva dolgozott velünk, hogy a maximálisat hozza ki a fotózásból. Hálásak vagyunk, hogy megismerhettük őt és azt, hogy vállalta ezt a komoly kihívást annak ellenére, hogy anyaként és színésznőként is helyt kell állnia. A kampánnyal kapcsolatban azt nyilatkozta: "Színésznőként lehetőségem adódik sokak "bőrébe bújni". Ahhoz hogy jó színésznő lehessek, meg kellett tanulnom az örömüket vagy fájdalmukat átérezni, úgyhogy azonosítom azok forrását. Azok akik szőrmét viselnek, olyan állatok bőrébe bújnak, akiknek a fájdalmáról nem akarnak tudomást venni."

@ szormeellenesliga által megosztott bejegyzés,

Döbrösi Laura az RTL Klub Reggeli című műsorában is elmondta, miért érezte szükségét, hogy a meztelenséggel hívja fel a figyelmet.

- Azt akartam hangsúlyozni, hogy a meztelenség jelent sérülékenységet, természetközeliséget és kiszolgáltatottságot. A póz megválasztásakor is arra törekedtem, hogy a legkevésbé se legyen szexi. Örülök, hogy felkértek, mert ez a téma a szívügyem, évek óta vegán életmóddal is próbálkozom. 

A VIVA TV műsorvezetői egykor és most

Steiner Kristóf is a VIVA TV-nek köszönheti a népszerűségét, 2002 és 2008 között volt a csatorna egyik műsorvezetője. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a zenecsatorna legnépszerűbb férfi műsorvezetői.

Ezt is szeretjük