Schell Juditot is zaklatták - A színésznő először beszélt a kamaszként megélt traumáról
Schell Judit a gyermekzaklatás témájával foglalkozó, Szép csendben című film kapcsán mesélt az esetről.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Schell Judit egy édesanyát alakít a Szép csendben című filmben, amelyet november 14-től játszanak a hazai mozik. A történet szerint 18 éves fia, Dávid, aki egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája, megsejti, hogy a hatvanéves karmesterük "bizalmas" viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. 

A színésznő D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában nagy Zoltán első nagyjátékfilmje kapcsán először beszélt arról, hogy ő is érintett a témában: kamaszként az egyik edzője nem megfelelő módon nyúlt hozzá. 10-12 éves volt, és az ő édesanyja szerencsére sokkal jobban reagált a történtekre, mint a filmbéli lány anyukája.

- Amikor én gyerekkoromban kerültem ilyen helyzetbe - nem annyira komolyan, mint a filmben -, akkor anyám nekem hitt. Nekem egy edzésen az edző kezdett el úgy mutogatni mozdulatokat, ami már intimebb volt annál, mint amire szükség lett volna. Elkezdett feszíteni, zavarni a dolog, és elmondtam otthon anyámnak. Hál’ istennek, ő nekem hitt. 

schell-judit
Fotó: WMN magazin/YouTube

- Pedig még eljött az edző a lakásunkra is, hogy én olyan tehetség vagyok, hogy vissza kellene mennem… Borzalmas volt, ott rettegtem egy sarokban, hogy erre anyám hogy fog reagálni: a felnőtt mellé áll, aki annyira mondta a magáét, vagy nekem hisz. Nekem hitt, pedig a ’80-as években nem az volt, hogy a gyereknek van szava - mesélte A Spektrum Home-on és a WMN magazin YouTube-csatornáján futó videósorozat legújabb epizódjában.

A 46 éves sztár a téma kapcsán azt is elmondta, hogy szülőként pontosan tudja, a gyereket soha nem lehet felelőssé tenni a zaklatásért, vagy azért, ha egy kapcsolat mélyebbé válik, mint amit az adott viszonyrendszer megengedne. A felelősség mindig a felnőtté.

Schell Judit Máté Gáborral A Szép csendben 2019. november 12-i díszbemutatóján.
Schell Judit Máté Gáborral A Szép csendben 2019. november 12-i díszbemutatóján.
Fotó: Femina/Csabai Kristóf

Schell Judit mindhárom gyerekével megbeszélte, hogy ha hasonló történik velük, merjenek szólni. Neki is és akár annak a felnőttnek is, aki szerintük nem megfelelően közeledik hozzájuk.

A Szép csendben rendezője Nagy Zoltán, ez az első nagyjátékfilmje. A forgatókönyv a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a MyFirst Script workshop fődíját.

Major Erik és Bognár Lulu, a film főszereplői a díszbemutatón
Major Erik és Bognár Lulu, a film főszereplői a díszbemutatón
Fotó: Femina/Csabai Kristóf

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. 

A hatvanéves karmester, Frici bá szerepében a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója látható, Nóri édesanyját a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia alakítja, aki szerepelt az Egy nap, a Mindenki és A martfűi rém című filmekben is.

Ezt is szeretjük