A TV2 műsorvezetőjét gyerekként megerőszakolta egy ismerőse - Vámos Erika megdöbbentő vallomása
Vámos Erika ezért beszél a nyilvánosság előtt megerőszakolásáról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vámos Erika a mai napig nem dolgozta fel teljesen, hogy 14 éves korában megerőszakolta egy ismerőse párja. A TV2 műsorvezetője azért döntött úgy, hogy a nagy nyilvánosság előtt beszél a gyerekkorában átélt traumáról, mert nemrégiben írt neki egy lány, hogy őt is megerőszakolták, ezért az öngyilkosságon gondolkozik. A 45 éves tévés szeretne segíteni azokon, akik hasonló szörnyűséget éltek át, mint ő. 

Sokszor eszébe jutnak a vele történtek, felvillannak emlékképek, Vámos Erika a mai napig dolgozik a trauma feldolgozásán. Az elmúlt egy évben például már be mert ülni az autóba egy olyan férfi mellé, aki nem a párja, igaz, az út során végig feszeng, figyeli a férfi kezét és azt, merre megy. 

vamos-erika-fb
Fotó: TV2

A Több mint TestŐr műsorvezetője 14 évesen egymás után két traumát is átélt. Meghalt az édesapja egy balesetben, a temetés előtt egy nappal pedig megerőszakolták. A buszmegállóban várakozott, amikor egy ismerőse harminc év körüli párja megállt az autójával, és felajánlotta, hogy hazaviszi, de ehelyett az erdőbe hajtott a kamasz lánnyal. 

- Megállt, elkezdett fogdosni, próbálta leszedni a ruhámat, és hiába sírtam, kérleltem kiabálva, hogy hagyja abba, egyszerűen megtörtént... Erőszakot követett el rajtam, majd kitett az erdőben. Ott álltam szótlanul, kezemben egy papír zsebkendővel, amivel törölköztem - mesélte Vámos Erika a Blikknek.

A zsebkendő lett a bizonyíték, amivel a 14 éves lány hatalmas lélekjelenlétet tanúsítva, szinte önkívületi állapotban bement a rendőrségre feljelentést tenni. A férfi végig azt állította, az együttlét Vámos Erika beleegyezésével történt. 

vamos-erika
Fotó: TV2

- Borzalmas volt ezt hallani. 14 éves kislány voltam, még melltartót sem hordtam, nemhogy az járt volna a fejemben, hogy lefeküdjek valakivel... - mondta a napilapnak a tévés. 

Négy és fél év börtönt kapott, szabadulása után Vámos Erika kétszer futott össze vele, a férfi követte hazáig, így a fiatal lány rettegése a férfitól még sokáig nem múlt el. Megerőszakolása után öngyilkosságot kísérelt meg, bevette a nagymamája egydoboznyi gyógyszerét, de a szülei időben megtalálták. Vámos Erika az átélt trauma után sok évvel is szorongásos tünetekkel küzdött, ezért pszichológushoz fordult, a szakember pedig megállapította, hogy a műsorvezető nem tudta feldolgozni a történteket. Ezen a mai napig dolgozik.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük