Dévényi Tibornak egy híres színésznő is a szerelme volt - Feleségül akarta venni

Dévényi Tibor a színművészetin szeretett bele Gór Nagy Máriába.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dévényi Tibort az egész ország ismeri  lemezlovasként és olyan sikerműsorok, mint a Három kívánság, a Torpedó vagy az Elektor kalandor műsorvezetőjeként. Már gyerekként szeretett szerepelni, de eredetileg nem rádiós és tévés műsorvezetőnek, hanem színésznek készült. 

Parodistaként 1965-ben Benedek Miklóssal és Vallai Péterrel trióként Ki mit tud?-ot is nyert. Ugyanebben az évben felvették a Színművészeti Főiskolára. 

Dévényi Tibor és Gór Nagy Mária

Színész nem lett belőle, de egymásba szerettek az egyik évfolyamtársával, aki ismert színésznő lett, színitanodát is alapított. 

Akkor azt gondoltam, hogy mi majd népszerű színészházaspár leszünk.

Mindketten 18 évesek voltunk, és ahogy az ilyen korban lenni szokott, a fiúnak semmi esélye nem volt. De nagyon jóban vagyunk Marival azóta is, a 60. születésnapomon az egész tanodával felköszöntött - mesélte a Vasárnapi Borsnak 2020 februárjában.

Dévényi Tibor 1973-ban, háttérben a Generál együttes tagjaival.
Dévényi Tibor 1973-ban, háttérben a Generál együttes tagjaival.
Fotó: Fortepan/Erky-Nagy Tibor

Dévényi Tibort zavarta, hogy elsőéves színészként még nem szerepelhetett. Ekkor kapott egy kedvező ajánlatot a Vidám Színpadtól, és lett a Beatkabaré egyik szerzője, majd az Országos Rendező Iroda (ORI) megbízta, hogy legyen a hirtelen berobbant Illés, a Metró és az Omega együttes hivatalos konferansziéja. A színpadnak tehát nem mondott búcsút, csak nem színészként állt a deszkákon. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A '70-es években az egyik első magyar disc jockey-ként vált híressé, a '80-as évektől pedig a Magyar Televízió műsorvezetőjeként tett szert még nagyobb népszerűségre. Az 1984 és 1999 között sugározott Három kívánság ötlete Dévényi Tibor fejéből pattant ki, amikor a televízió ifjúsági osztálya behívta, hogy szükség lenne egy gyerekeknek szóló kívánságműsorra. Először kinevették, de a műsor elindult, és fél év múlva már mindenki a Három kívánságról beszélt.  

Fiatalon bolondultak érte a nők, ő is gyakran szerelembe esett, aztán megnősült, született két fia, majd a hatvanas évei elején elváltak feleségével. Nem maradt sokáig egyedül, a 73 éves sztár már több mint tíz éve boldog párjával, Beával. 

devenyi-tibor
Fotó: TV2/Mokka

- Korban nagyon passzolunk egymáshoz, és ebben az életkorban már az a csoda, ha tudunk hallgatni. Amikor elváltam, mindenki azt mondta, hogy Tibi bácsi majd most rááll a fiatal nőkre, de én inkább párt kerestem magamnak. Most 73 éves vagyok, Beácska 60, ami bár több mint tíz év, korban mégis passzol - árulta el a Vasárnapi Borsnak.

A '80-as évek legnépszerűbb manökenjei egykor és most

Pataki Ágit a '70-es és '80-as években mindenki Fabulon Áginak nevezte, hiszen ő volt a kozmetikai cég első számú reklámarca. A '80-as években öt évig párhuzamosan dolgozott modellként és üzletasszonyként, végül az üzleti, majd a filmgyártás világában teljesedett ki. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a '80-as évek legnépszerűbb manökenjei az elmúlt évtizedek alatt.

Ő volt a leghíresebb Fabulon-lány - Pataki Ági 68 évesen is elbűvölő szépség

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük