Détár Enikő 21 évesen, fekete hajjal: fel sem ismerni a fiatal kori fotón
Détár Enikő élete első szereplőválogatóján úgy nézett ki a rajongói szerint, mint Barbra Streisand.

détár-enikő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Détár Enikőt fekete hajjal nehéz elképzelni, évtizedek óta visel vörös hajkoronát, így ez a szín mára a védjegyének számít. Kezdő színésznőként azonban még nem így volt, sötét frizurával indult el a pályán.

1986-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, de a karrierje hamarabb beindult. Még diákként kapta meg élete első filmszerepét a Sortűz egy fekete bivalyért című játékfilmben.

Détár Enikő fekete hajjal

Régi fotóalbumából előkerült egy felvétel azokból az időkből: az Instagramon mutatta meg, hogy festett az alkotás szereplőválogatásán, ami egyben élete első castingja volt. 21 évesen nehéz felismerni.

Fekete hajjal, profilból látható a fekete-fehér portrén, ami éppen a születésnapján készült róla. Karika fülbevalót visel rajta, és csábosan emeli az égre a tekintetét. A követői nem hagyhatták szó nélkül a múltidézést, nem csak azt írták meg neki, milyen szép volt fiatalon, kiszúrták, hogy annak idején kísértetiesen hasonlított Barbra Streisandra.

Érdekesség, hogy később Détár Enikő kétszer is kölcsönözte a hangját a filmcsillagnak. Ez nem olyan meglepő, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen gyakran előfordul a szinkronszakmában, hogy az eredeti sztár és magyar hangja külsőre is hasonlítanak: például annak idején Tóth Enikő is azért lett Julia Roberts hangja, mert egy az egyben úgy festett, mint ő.

Détár Enikő és párja otthona

Détár Enikő és párja, Kiss Péter nyolc éve alkotnak egy párt. Nemrég úgy döntöttek, új fejezetet nyitnak az életükben, vadonatúj otthonba költöztek. A nyüzsgő nagyváros helyett inkább a csendre és a békére voksoltak az ingatlan helyszínének kiválasztásakor.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: TV2/Dancing with the Stars

Ezt is szeretjük