Danny Blue volt a Kiválasztott című műsor szívtiprója: 41 évesen így néz ki

Danny Blue-t 27 éves korában választotta ki Uri Geller a TV2 műsorában, hogy legyen a magyar utódja.

danny-blue-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2008. május 17-én, 14 évvel ezelőtt Danny Blue-t választotta ki utódjául Uri Geller A kiválasztott - Ki lesz Uri Geller utódja? című műsorban. A TV2 produkciójában nyolc héten át mérkőztek meg különleges adottságú emberek, akik sztárvendégek segítségével mutatták be produkcióikat.

Végül az akkor 27 esztendős mentalista vitte a prímet, aki azóta szerte a világon bemutathatta trükkjeit és illúzióit.

Danny Blue 2022-ben

Kékesi Dániel néven látta meg a napvilágot Budapesten. Bár zárkózott kisfiú volt, érezte magában az ambíciót, hogy meg szeretné mutatni magát a közönségnek, ám akkor még nem tudta, miként. 

Már gyermekként megmutatkoztak képességei, például rendkívülien jó memóriája, de a húszas évei elejéig nem tudta, hogy a szórakoztatóipar lesz az útja. Építészetet tanult, majd egy utazás változtatott meg számára mindent.

- Volt egy momentum, amikor azt mondtam, én ezt szeretem, meg tudnék belőle élni, csinálni fogom. 22 évesen külföldön, a Karib-tengeren voltam, a céljaimmal kapcsolatban magamba mélyedtem, hogyan folytatom. És ez az egész valahogy mindig visszatérő elem volt az életemben, és úgy éreztem, ez nem véletlen - árulta el a Palikék Világa by Manna vendégeként.

A sors is a mentalizmus irányába terelte, jó időben, jó helyen megismerte a mesterét. Mivel ebben a szakmában nincs kifejezetten iskola, úgy tartja, nagyon fontos, hogy aki ezzel szeretne foglalkozni, találjon valakit, aki megtanítja a legkülönfélébb trükkökre. Ma már neki is vannak tanítványai, akiknek átadhatja a tudását.

Előadásával a világ minden pontjára hívják fellépni. Ő a Forma-1 hivatalos mentalistája, olyan hírességeket szórakoztatott már két futam között, mint Ashton Kutcher vagy Will Smith, de a Microsoftnak is készített online show-t.

Uri Geller ősz hajjal

A 75 éves Uri Geller haja ugyan őszbe borult, lelkesedéséből semmit sem veszített. Szenvedélyesen tanulmányozza a természetfelettit, ráadásul immár akkor is tud kanalat hajlítani, ha épp semmilyen evőeszköz nincs a közelében.

Cover-fotó: Profimedia/Trenka Attila

Ezt is szeretjük