Villanyszereléssel kereste a kenyerét:a Fiesta zenekar énekese így élt, mielőtt híres lett
Csordás Tibor édesapja unszolására tanulta ki a szakmát, ám a szíve a zene felé húzta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor a 2000-es évek tájékán a hazai rádiókban latinos dallamok csendültek fel, mindenki rögtön tudta, ez a Fiesta együttes egyik slágere. A formáció 1999-től 2012-ig tevékenykedett. 

A latinos hangzást a duó gitárosa, Knapik Tamás találta ki, aki korábban Puerto Ricóban élt.

Csordás Tibor végzettsége

Ötletével a banda későbbi énekesét, Csordás Tibort kereste fel, akinek azonnal megtetszett a karibi életérzés. Ám erre a találkozásra soha nem kerülhetett volna sor, ha a zenész az eredeti szakmájánál marad, hiszen annak köze sem volt a könnyűzene világához.

A zenekar egykori frontembere már kisfiú korától arról álmodott, hogy egy napon a szórakoztatóiparban fog tevékenykedni, minden vágya az volt, hogy dobos legyen. Szülei nem örültek ennek a jövőképnek, hiszen a zenészélet nem a legbiztosabb megélhetési forma.

- Azt szerették volna, hogy legyen egy rendes szakmám, valami, amiből meg lehet élni. A zenélgetés is jópofa, de olyan, mint a gombfocicsapat, nem létező - mesélte a Tények Plusz riportjában.

Édesapja villanyszerelőként dolgozott, a leghőbb vágya az volt, hogy fia kövesse ezen az úton. Segíteni szeretett volna neki a szakma elsajátításában, illetve később akár együtt is dolgozhattak volna. Végül az énekes ebben az irányban tanult tovább, erősáramúberendezés-szerelőként végzett, ám nincsenek jó emlékei a szakmáról.

Végül mégis eredeti álmát követte: autodidakta módon megtanult akusztikus gitáron játszani, és eltökélte, sikeres zenész lesz.

Így néz ki a Zanzibár énekesnője most

A Zanzibár együttes 1999-ben alakult, de csak 2001-ben robbant be a köztudatba, miután megjelent első albumuk Nem vagyok tökéletes címmel. A csapat énekesnője, a rasztahajú Terecskei Rita húsz éve erősíti a zenekart, ez idő alatt pedig rengeteget változott.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

A november 15-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük