Gyalázat, ahogy Cserháti Zsuzsával holtában bánnak – Felháborodott egykori barátja
Charlie szerint máig sokan csak hasznot szeretnének húzni Cserháti Zsuzsa életéből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2003-ban elhunyt, aranytorkú Cserháti Zsuzsát egy ország gyászolta. A hetvenes évek legfoglalkoztatottabb énekesnője volt, majd egy évtizedes kihagyást követően, 1996-ban tért vissza Hamu és gyémánt című albumával. Sikerei ellenére nem volt igazi támogatója, magánéleti, lelki és egészségügyi problémák is gyötörték. 55 évesen, magányosan távozott az élők sorából. Halála után időről időre különböző esteken dolgozták fel életét és felejthetetlen dalait. Legutóbb Horányi Juli, a 2014-es X-Faktor énekesnője két színésszel az Orfeum színpadán mutatta be azt a vacsoraszínházi előadást, amit a legendás énekesnő élete és dalai ihlettek.

Horányi Juli a Borsnak azt nyilatkozta, évek óta készül arra, hogy megmutassa, a fantasztikus tehetség mögött milyen szomorú sors áll. A darabban megjelenítik Horváth Charlie-t, Cserháti egyik legjobb barátját is, akit az est kapcsán megkeresett a napilap.

charlie
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

A 71 éves énekes felháborítónak tartja, hogy ilyen-olyan formában sokan hasznot húznak Cserháti Zsuzsából, de még a sírját sem tartják karban, ő az egyedüli, aki valamelyest gondozza azt.

Romokban hever a sírja. Szégyen és gyalázat. 

Három méterre az én Katikámtól nyugszik, és senki nem gondozza a sírját, csak én. Elrohadt és kidőlt a fejfája, amit mindig én szúrok vissza a helyére, és én vágom le a bokrokat is körülötte. Mennek az emlékkoncertek 2002 óta, jönnek a bevételek, de hogy romokban a nyughelye, azon senki nem gondolkodik – csattant fel a lapnak Charlie.

4 magyar énekes, akinek máig őrizzük emlékét

Vannak sztárok, akiket sohasem felejtünk el - a rajongók szűnni nem akaró lelkesedése és az életművük éppen elég ahhoz, hogy emléküket örökre őrizze az ember. Képes összeállításunkban Cserháti Zsuzsáról és még három legendás magyar énekesről emlékezünk meg.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük