Bayer Friderika volt a 94-es Eurovízió sztárja - Ma 47 éves, háromgyerekes anya

Bayer Friderika férjével három gyermeket fogadott örökbe.

bayer-friderika-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bayer Friderikát 1994-ben zárta a szívébe az ország, amikor a Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával megnyerte a Magyar Televízión futó Táncdalfesztivált. Nyertes dalával ugyanebben az évben ő képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet abban az évben Írország fővárosában, Dublinban rendeztek meg. Az énekesnő rekordot döntött, hiszen ő volt az első magyar énekes, akinek sikerült a döntőbe bejutnia, és végül az előkelő negyedik helyen végzett - azóta sem sikerült megelőznie egy magyar énekesnek sem.

Bayer Friderika nem tűnt el teljesen

Bayer Friderika a dalfesztiválon elért nagy sikernek köszönhetően itthon is elismerésekben részesült, 1995-ben ő lett az év felfedezettje, kétszeres eMeRTon-díjas énekesnő, a '90-es években kiadott albumait pedig sokan beszerezték. Első, Friderika című korongja aranylemez lett. Az 1998-ban kiadott Feltárcsáztad a szívemet című dala az év legtöbbet játszott rádióslágere lett Magyarországon.

Bayer Friderika egyik legnagyobb vágya az volt, hogy édesanya lehessen. Férjével sok évig próbálkoztak, de hiába, így végül az örökbefogadás mellett döntöttek, erről februárban a Lokálnak mesélt.

- Nagyon szerettünk volna gyereket, de sajnos nem sikerült természetes úton, így egyre többször szóba került közöttünk a férjemmel az örökbefogadás. Nagyon jó döntés volt, hogy végül rászántuk magunkat. A harmadik gyereknél azonban leállunk, teljes az elégedettség - nyilatkozta a lapnak.

Első fia, akinek Kiko a beceneve, 2006-ban került hozzájuk, második fia, Rob már ötéves. A fiúk kaptak egy kistestvért is, Emilit kétévesen fogadták örökbe még 2018 őszén.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Izrael, Gennesaret lake and my family. :)

Friderika (@bayer_friderika) által megosztott bejegyzés,

A gyerekek előtt nem szeretné titkolni, hogy adoptálták őket, úgy gondolja, nem élhetnek hazugságban. Szerencsére két nagyobbik fia jól fogadta, hogy bővült a családjuk egy kistestvérrel. Amióta az énekesnő családanya lett, elsősorban a gyermekeinek él.

- 2006-ban került hozzánk Kiko, onnantól kezdve az anyaság volt a legfontosabb az életemben, de az énekléssel nem hagytam fel teljesen. Mostanában kezdtem el újra a visszatérésen gondolkozni - tette hozzá.

Bayer Friderika azóta rendezett egy jubileumi koncertet a Budapesti Vigadóban március végén, melyre az összes jegy elfogyott, ebből is látszik, hogy az énekesnőért a mai napig sokan rajonganak, dalait pedig napjainkban is szívesen hallgatják.

Ezt is szeretjük