Cserhalmi György egy vidéki kis faluba vonult vissza: a 74 éves színészt csak ritkán látjuk

Cserhalmi György visszavonultan él a Balaton-felvidéken, Kékkúton, egy kis faluban él.

Cserhalmi György Kékkúton él
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cserhalmi Györgyöt számtalan filmben és színházi darabban láthatta a közönség, a 74 éves színészlegenda 2014 óta a Nemzet Színésze cím birtokosa. 

Mostanában keveset látni, visszavonultan él, pár éve megromlott az egészségi állapota. 2016-ban elhunyt a felesége, Erzsi, 2017-ben először a térdével, aztán a gerincével lettek súlyos problémái, az operációkat rehabilitáció követte, majd szükség volt egy hasnyálmirigyműtétre, kivették az epehólyagját, az epevezetékét és a patkóbelet. 

Cserhalmi György Kékkúton él  

Vasárnaptól újra indul a Spektrum Home-on a DTK: Elviszlek magammal, D. Tóth Kriszta első beszélgetőpartnere Cserhalmi György lesz, aki az új évad nyitó epizódjában mesél családról, fatalizmusról, istenhitről. A Balaton-felvidéken, egy hatvanfős kis faluban tölti a napjait. Kékkúton összefésülődik a város és a vidék, a hely, ami az ő esetében kiválasztja az embert.

Aki nem oda való, azt kirúgja a táj, de közben kitárja karjait azoknak, akik oda valók 

- véli a színész. 

2020. február 28-án a Magyar Filmakadémia életműdíjával tüntették ki a Pesti Vigadóban. Bottal sétált fel a színpadra átvenni az elismerést.
2020. február 28-án a Magyar Filmakadémia életműdíjával tüntették ki a Pesti Vigadóban. Bottal sétált fel a színpadra átvenni az elismerést.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

74 éves, szabadon jön-megy, de Kékkút az otthona. Nincs számítógépe, az okostelefont sem nagyon használja, ugyanakkor látta a YouTube-on azt a két felvételt, ahol az édesanyjával, Varga Magda operaénekessel szerepel. 

- Anya nagyon tudott énekelni, keveset voltunk együtt, és felvétel is kevés van. Debrecenben tanított az Akadémián, egyébként meg marha elfoglalt nő volt, egész életét az operaszínpadokon töltötte, ezért én magam is tudok 44 mezzoáriát. 

A gyerekkor nehézségei és néha túlzásba vitt csínytevései - ennek része volt egy rövid intézeti időszak is - ma is foglalkoztatják, de elhessentette a témát, pedig halála előtt édesanyja sokszor kérdezgette, haragszik-e rá valamiért. Helyette most naplót ír, magának magáról, a családjáról: fel- és lemenőiről, hogy kibogozza a múltat, hátha abban megleli a kérdéseire a választ. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Sára, a lánya igazi színházi gyerek volt, és bár próbálta távol tartani, de ő beszökdösött a próbákra. Ő tanította bringázni, lovagolni és autót vezetni is. Nagypapaként még saját állítása szerint is jó. Az unokákkal, Lenkével és Gáspárral sok időt tölt: Lenkével a kapcsolata „igazi szerelem”, sok erdőjárás, beszélgetés, a messzibe rótt körök, Gazsival meg a férfias csatákat vívják, kardoznak, és szelídítik egymást. 

Kevesen tudják, hogy Cserhalmi György erdőtechnikusnak tanult, ezért a természetközeliség nem csupán frázis számára, istenhite nagyapján keresztül alakult olyan természetesen, ahogyan a fűszálakban felismert Isten jelen van. Nagyapja volt az, aki írni és olvasni is tanította, a kis Cserhalmi hatévesen kívülről fújta a Toldit.

Benkő Péter vidéki élete

Mire elvégezte a Színművészetit, már az egész ország megismerte A koppányi aga testamentuma, valamint az Egri csillagok című filmeknek köszönhetően. Lassan két évtizede, hogy szakított a városi életmóddal, így olyan életet élhet, amire mindig is vágyott. Egy főváros melletti kis település határán, egy erdő közepén él harmadik feleségével.

Benkő Péter egy erdő közepén él: a színész 18 éve hagyta maga mögött nagyvárost

Benkő Péter színész távol a nyüzsgő várostól olyan életet él, amilyenre mindig is vágyott.

Elolvasom

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük