Cseke Katinka 50 éves lett: felismered a címlapon a rég látott színésznőt?

Cseke Katinka tanít, és visszatért a komoly szerepekhez, nem akarja, hogy harsány bulvárszínésznőként gondoljanak rá.

cseke-katinka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cseke Katinka közel 11 évig szerepelt a Jóban Rosszban Bodolai Böbéjeként, majd 2019 júniusában elköszönt a nézőktől. A színésznő korábban számos tévéműsorban is feltűnt vendégként, de miután kiszállt a TV2 napi sorozatából, a rivaldafénynek is tudatosan hátat fordított.

2021. szeptember 23-án ünnepelte a kerek, 50. születésnapját, nem sokkal később, két év után először adott interjút a Meglepetés magazinnak, amelynek a címlapján láthatjuk: számvetést készített az életéről és a karrierjéről.  

Cseke Katinka így él 2021-ben

Cseke Katinka sokáig hezitált, mielőtt kiszállt a Jóban Rosszban sorozatból és a celebvilágból is, de eljött az a pont, amikor megelégelte, hogy sorozatbeli szerepeivel azonosítják, és emiatt elesik színházi szerepektől. Pályája elején a világirodalom híres női szerepeit játszotta, de ahhoz, hogy visszatérjen oda, ami számára a minőségi színjátszást jelenti, el kellett távolodnia attól a közegtől, amiben a 2010-es években bulvárszínésznőként gondoltak rá. 

A bizonytalanságba ugrott fejest, majd néhány hónappal később sok más művész élete is fenekestől felfordult, miután kitört a világjárvány. A színésznőt a karantén alatt egy új feladat találta meg. 

- Másfél éve színészmesterséget és drámapszichológiát tanítok a Budapesti Média Akadémián. Jó érzéssel tölt el, hogy már közel ötszáz fiatalnak adtam át a tudásomat. Szeretem őket, és szeretve vagyok - mesélte a hetilapnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

2020-ban visszahívták a Jóban Rosszban sorozatba, de nemet mondott, mert fontosabb volt számára, hogy megfeleljen a saját elvárásainak, és visszataláljon ahhoz a tehetségesnek mondott színésznőhöz, akinek a húszas éveiben tartották.

cseke-katinka-joban-rosszban
Fotó: TV2/Jóban Rosszban

Újra drámában akart játszani, és komoly szerepeket kívánt megformálni, és nem akart bulvárműsorok hangos, vicces szereplője lenni. Most Lady Machbetet alakítja Shakespeare híres drámájában a Spirit Színházban, ahol színészmesterséget is tanít. 

- Nagyon hálás vagyok Perjés Jánosnak, a Spirit Színház igazgatójának, mert ő volt az, aki az új útra segített, egyébként ő játssza a darabban Machbetet. A színházi szerepeimet nagy odaadással játszom, és a diákjaimat is imádom. Végre valami, ami művészileg feltölt, és szellemi táplálékot is ad!

Hozzátette: a múltját nem tagadja meg, csak más úton halad, és szerinte jó irányban, apró lépésekkel eléri a célját. Az 50. születésnapját szűk, családi és baráti körben ünnepelte. Úgy érzi, megszületett az a színésznő, aki a következő harminc évben szeretne lenni. 

- És a párkapcsolatról sem mondtam le! Csak előbb magamat kell megtalálnom, és aztán jöhet a szerelem! - vallotta be a színésznő.  

Brunner Márta egykor és ma

Elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ennek ellenére mégsem színésznőként ismerte meg az ország. 1993-ban Vágó István oldalán kezdte el forgatni a Mindent vagy semmit! című vetélkedőt, ami elképesztő népszerűséget hozott a számára, ám a tévézés és az iskola nem fért meg egymás mellett, és végül a színészet mellett döntött. 

Cover-fotó: TV2

Ezt is szeretjük