Roppant kínos lett a dupla randi? Így úszhatod meg a katasztrófát
Michl Júliával, egy új sorozat főszereplőjével beszélgettünk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nem is érhet nagyobb sorscsapás egy cukrászdinasztiából származó, a családja hivatásáért rajongó lányt annál, mint az, ha kiderül róla, hogy lisztérzékeny. Ezzel szembesül Lili, a Chili vagy Mango sorozat főszereplője, aki ráadásul örökké arra kényszerül, hogy elhárítsa kéretlen udvarlói közeledését. Hogyan lehet lerázni a srácokat, milyen egy ideális randi, és van-e remény az egyéjszakás kalandokra utazó fiúknál arra, hogy megváltoznak? Erről beszélgettünk a Lilit alakító Michl Júliával.

- Lilit, a Chili vagy Mango egyik főszereplőjét alakítod, aki egy hírneves cukrászcsalád lisztérzékeny sarja, és ráadásul még reménytelenebbnél reménytelenebb pasikkal is üldözi a balszerencse. Mennyiben hasonlít hozzád a karakter?

- A lisztérzékenység például pontosan úgy történt az én életemben is, ahogy a sorozatban. A huszonegyedik születésnapomon, reggel nyolckor kellett visszamennem az orvoshoz egy vizsgálat eredményéért, és akkor tudtam meg, hogy lisztérzékeny vagyok. Ami pedig a fiúkat illeti, Lilihez hasonlóan én is elég ügyetlenül bánok a férfiakkal, és nehezen tudom kezelni az efféle helyzeteket, amilyenekbe a sorozatban kerülök.

Bár azt is hozzátenném, hogy Lili ezeket nem randevúkként éli meg, inkább a férfiak állnak hozzá így, ő csak segítséget szeretne kapni a gluténmentes élethez. Az viszont valóban sokszor megesik, hogy, ha egy lány naiv, kedves és érdeklődő, a fiúk képesek teljesen félreérteni, és bátorításnak veszik.

- Lili egy sor trükköt megpróbál bevetni, hogy lerázza a kéretlen kérőket. Te mihez szoktál folyamodni?

- Azokat a trükköket, amiket Lili bevet a sorozat epizódjaiban, még nem nagyon játszottam el, kivéve talán a telefonos trükköt, bár nem egészen úgy. Egy fura csávó követett, erre odatettem a fülemhez a lehalkított telefont, és úgy tettem, mintha egy barátommal beszélném meg azt, hogy már a sarkon van.

Valóban nem tudok ezekkel a helyzetekkel mit kezdeni, nagyon kellemetlenül érzem magam ilyenkor. Nem vagyok nagyszájú, magabiztos csaj, aki képes félvállról venni a dolgot, és lepattintani a srácokat. Ki tudok állni magamért, nem arról van szó, de nem akarom őket megbántani.

- Kerültél már hasonló randihelyzetbe, mint a sorozatbeli karaktered?

- Bár én nem, a baráti társaságomból sokan használják a Tindert, ami nagyon divatba jött mostanában, és tulajdonképpen minden ilyen találkozás egy vakrandi. Fogalmad sincs, hogy kivel kerülsz össze, és olyan már történt, hogy az egyik haverom írt a másiknak, hogy mentse meg. Ez amúgy szerintem tipikus fiúmegoldás, hogy azonnal hívják a barátjukat.

- Minden részben más fiú elől kell megszöknöd. Van közülük olyan, aki nyomokban azért az eseted, és adnál neki egy esélyt?

- Nagyon eltúlzottak, szinte már meseszerűek a karakterek, és egyikükre sem tudom azt mondani, hogy a valóságban szívesen randiznék velük. Taszít, hogy nem hallják meg Lilit, nem is figyelnek rá, de olyan srác is akad köztük, aki emberileg nagyon szimpatikus, de nem tudok férfiként tekinteni rá, ő Samu. Túlságosan kisfiús, de fiúbarátnak viszont tökéletes, minden lány ilyen havert szeretne magának. Ezzel gyakorlatilag mindenkit ki is zártam, már csak Zénó marad, a főszereplő, de persze nem egyéjszakás kalandként.

- Zénó igazi nőcsábász, aki minden este másik lánnyal akar ágyba bújni. Mit gondolsz az ilyen srácokról?

- Szerintem azok a fiúk csinálják ezt - direkt nem is akartam a férfiak szót használni -, akik még nem érzik, hogy miről kellene szólnia egy kapcsolatnak. Azt hiszik, hogy ettől menők. De még a filmekben is az szokott történni, hogy akik nem tudnak menekülni ebből, azok kiégnek, és boldogtalanná válnak. Előbb-utóbb rá kell döbbenniük, hogy valamit nagyon rosszul csinálnak. Szerintem ez sokaknál a felnőtté válással együtt jön el.

- Az egyik epizódban dupla randin vesz részt Lili. Ilyenen voltál már?

- Nem, de szerintem még kínosabban érezném magam. A dupla randik alapvető vonása, hogy az egyik barátod vagy barátnőd, valaki, aki közel áll hozzád, össze akar hozni valakivel, és, ha neked nem tetszik az illető, gyakorlatilag lehetetlen lerázni. Az ilyen randikat bizony végig kell ülni. Persze az is megeshet, hogy pont bejön a fiú, és jól sül el a dupla randi, de azért, valljuk be, ehhez elég nagy mázli kell.

- Melyik volt a legrosszabb randid?

- Extrém dolgokat nem éltem meg, és ami igazán rossz volt, az nem is a fiú miatt alakult úgy, hanem például azért, mert még fiatal voltam, otthon laktam a szüleimmel, és megszabták, hányra kell hazaérnem. Hála az égnek, nem randiztam nagyon fura pasikkal. Az viszont elég kínos tud lenni, amikor teljesen más elképzelései vannak a fiúnak a randi végét illetően, mint neked.

- És melyik randira emlékszel vissza a legszívesebben?

- Vidéken nőttem fel, néhány éve mondhatom magam inkább budapestinek. Életem legszebb randijának abban is nagy szerepe volt, hogy megismertem és megszerettem a várost. Este találkoztam vele, beültünk sörözni, és egyébként azt is akkor tudtam meg magamról, hogy szeretem a sört, mert pont olyan fajtát rendelt nekem, amiről kiderült, hogy szeretem. Miután bezárt a hely, elindultunk felfedezni a belvárost, egész éjjel róttuk az utcákat, hajnalra értem haza.

- Ez pont úgy hangzik, mint a Mielőtt felkel a nap című film.

- Teljesen olyan volt! Imádom azt a filmet. Ez a randi abszolút erre a filmre emlékeztet, ráadásul abban is hasonlított hozzá, hogy végigbeszélgettük az éjszakát. Egymásra találtunk. A második legjobb randim pedig persze ennek a folytatása volt, amikor a Duna-parton megtörtént az első csók. Mindebből szerintem már ki is derülhetett, hogy nagyon romantikus beállítottságú lány vagyok.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük