Megrendült legendás anyja halálos ágyánál! A magyar színésznőt megviselte a forgatás
Az Isteni műszakban Jordán Adél haldokló anyját Lázár Kati alakítja.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Jordán Adél színésznő, Jordán Tamás és Lázár Kati lánya megrendítő pillanatokat is átélt az Isteni műszak című film forgatásakor.

Jordán Adél
Keresztes Tamás és Jordán Adél
Lázár Kati az Isteni műszakban
Keresztes Tamás Kistamás szerepében

Bodzsár Márk első nagyjátékfilmjében, amelyre leginkább az abszurd humor jellemző, anya és lánya együtt játszik, de korántsem nevettető jelenetben.

Édesanyja haldoklót játszik

Az isteni műszakban Jordán Adél alakítja azt a fiatal nőt, aki haldokló édesanyjához hívja ki a mentőket. A halálán lévő nőt pedig nem más játssza, mint saját anyja, a  Kossuth-díjas színésznő, Lázár Kati.

- Nekem ez azért volt nagyon nehéz, abszurd és furcsa feladat, mert a történet szerint meghal az édesanyám a mentőkocsiban, és szinte az első jelenet, amit felvettek velem, az az, amikor közölték, hogy halott. Amikor lefeküdt az ágyra, én is megrendültem, anyukám pedig sírt. Azt mondta, nem magát sajnálja, hanem engem - mesélte Jordán Adél az RTL Klub Reflektor című műsorában.

A filmben nemcsak az édesanyja, hanem a férje is szerepel, ő alakítja Kistamást, a mentőautó sofőrjét. Mindketten a Katona József Színház társulatának tagjai, így már többször léptek színpadra közös darabban.

- A színházban már több ízben dolgoztunk együtt, ráadásul olyan szerepekben találkoztunk egymással, amikben sok közünk volt egymáshoz, például öltem is már meg Adélt egy darabban - árulta el a 35 éves színész.

Férjével is szerepel a filmben

A színészpár több mint hat éve él boldog párkapcsolatban, hároméves kisfiuk, Andor születése előtt nem sokkal házasodtak össze. 

- Nagyon örülök, hogy nem szültem hamar még egyet. Jólesik figyelemmel kísérni az ő fejlődését, és azt érezzük, ebbe még belefér az, hogy egy kicsit a szakmának is éljek, illetve még várjunk picit a második gyerekkel - mondta a 32 éves színésznő.

Mivel mindketten sokat próbálnak, a kis Andor is nagyon hamar megismerkedett a színház világával.

- Nem szívesen hozzuk be a színházba. Persze volt már, és előadást is látott, például egy szilveszteri ötórás zenés összeállítást, amiben rengeteg dal és cirkuszi mutatványok szerepeltek. Azt nagyon élvezte, tapsolt - osztotta meg a nézőkkel a fiatal édesanya.

Bodzsár Márk első nagyjátékfilmje 2013. október 24-én kerül a hazai mozikba a Company Hungary forgalmazásában. A történet szerint Milán, a délvidéki magyar srác a horvát seregből dezertálva 1992-ben, a délszláv háború második évében szökik át Jugoszláviából Magyarországra, és mint korábbi orvostanhallgató, a budapesti mentőknél szerez munkát. Két állandó társa Kistamás, a mentőautó műmacsó sofőrje és Fék doktor, a háromfős éjszakai csapat ízig-vérig cinikus főnöke. A lelkes és lelkiismeretes ápolófiút hidegzuhanyként éri, mikor kiderül, hogy társai válogatnak a betegek közt. Milán azzal is szembesül, hogy a mentőautó hátuljában zajló illegális eutanáziák egy sötét biznisszel is összefüggnek.

Fotó: RTL Klub/Reflektor, Pozsonyi Zita

Ezt is szeretjük