Sebestyén Balázsék botrányos viselkedése miatt milliós bírságot kapott az RTL
A Celeb vagyok, ments ki innen! botrányos, egyik tavaly októberi adása után kapott az RTL bírságot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL-re a Celeb vagyok, ments ki innen! október 18-i epizódja miatt.

Bejelentések alapján indítottak eljárást, az ominózus rész a nézőket is kiakasztotta, a lapok is sokat cikkeztek a két műsorvezető viselkedése miatt. 

Celeb vagyok, ments ki innen!-botrány

Az indoklás szerint Sebestyén Balázs és Vadon Jani megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe hoztak egy kolumbiai gyermeket. A műsorvezető magyarul feltett kérdéseire a gyermeknek minden alkalommal azt kellett felelnie: „Si señor!” („Igen, uram!”). A kérdések közül néhány a fiú intim szféráját sértette, illetve a testalkatán gúnyolódott.

sebestyen-balazs-vadon-jani
Fotó: RTL Klub/Celeb vagyok, ments ki innen!

A vizsgálat megállapította, hogy a jelenet megsértette a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó törvényi rendelkezést. A Médiatanács súlyos jogsértést állapított meg, és 2 millió forintos bírságot rótt ki a szolgáltatóra, ezenkívül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte, a műsorszám sugárzásának idősávjában, legalább két alkalommal és a szolgáltató honlapján hét napig folyamatosan. A bírság összegének megállapításakor a testület figyelembe vette, hogy az RTL jelentős befolyásoló erejű, országos vételkörzetű televíziós médiaszolgáltatás.

Az RTL egy másik műsorára is rájárt a rúd: tegnap derült ki, hogy A mi kis falunk gyártócégét jogerősen elmarasztalták, amiért egy piliszszentlászlói lakos akaratán kívül látható a sorozatban pár másodpercig. A férfinak 300 ezer forint sérelemdíjat, 2,6 millió perköltséget és 154 ezer forint illetéket kell fizetniük. A Media1.hu azt írta, a Content Factory Kft. felülvizsgálati kérelemmel él a Kúria felé.

Vadon Jani kirúgása

Sebestyén Balázzsal a Z+ csatornánál dolgozott együtt, azonban a közös munka mindössze egy évig tarthatott, ugyanis Vadont kirúgták a zenecsatornától. A portás közölte vele, nem engedheti be az épületbe, ugyanis a belépőkártyája nem működik, hiszen már nincs az alkalmazottak között.

Ezt is szeretjük