Hatalmas a botrány ByeAlex körül - A rajongói is nagyot csalódtak benne
ByeAlex és Majka klipje szexista lett, ráadásul közpénzből készült.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

ByeAlex az utóbbi napokban igencsak negatív színben szerepel a szalagcímekben. Az X-Faktor mentoraként számos kritikát kapott már a műsorban hozott döntéseiért és a viselkedéséért, sőt, levélben veréssel fenyegették. Majkával közös klipje miatt pedig egyre csak dagad a botrány: annak szexista és bántó szövege miatt a Nemzeti Kulturális Alapnak is kijutott a botrányból, az NKA ugyanis 100 ezer forinttal támogatta a videó elkészültét. 

Kénytelenek voltak közleményt kiadni, melyben többek között azt írták, pontosítják a pályázati dokumentáció tartalmát.

"Az elmúlt napokban több jelzés érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz, a Senkise x Majka - u, u, u című videoklip kapcsán.

A klip a Könnyűzene Kollégiuma KÖNNYŰZENEI KÉPANYAGOK KÉSZÍTÉSÉRE, TERJESZTÉSÉRE meghirdetett pályázaton 2017 júniusában részesült 100.000,- Ft támogatásban. A Könnyűzene Kollégiuma által megítélt támogatások az Artisjus által kezelt zenei jogdíjakból származnak, mely bevételeket nagymértékben sikeres előadók tevékenysége biztosítja, mint például a klip alkotói.  

Jelen pályázati felhívás nem írta elő a klipek forgatókönyvének, illetve dalszövegének benyújtását, ebben az esetben a két előadó eddigi munkássága alapján szavazott bizalmat a Kollégium.

A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.

A fenti elvek figyelembevételével az ügy kapcsán a jövőben bővítjük, pontosítjuk a pályázati dokumentáció tartalmát. Emellett azt is haladéktalanul megvizsgáljuk, hogy milyen arányú támogatás esetén milyen formában indokolt az NKA logójának használata."

Puzsér Róbert sem ment el szó nélkül a botrányos klip mellett, a Facebookon ekézte Majkát és ByeAlexet. 

A kritikusnál aztán ByeAlex még jobban kiverte a biztosítékot. Csak olajat öntött a tűzre, amikor közölte, "Az NKA nem közpénz. Hanem a MI jogdíjainkból adódik össze. Köszi a figyelmet."

A klipet megtekintők is ledöbbentek, Majka színvonalon aluli teljesítményét is szóvá teszik, de a legtöbben ByeAlexet szapulják. Azt sem értik, hogy a Kedvesemtől hogyan lehetett idáig süllyedni. 

"Gratulálok Byealex! Őszintén... Egy inspiráló kiemelkedő személyiségből, aki különlegeset és minőségi tartalmat gyártott, mára már sikerült annyira lesiklanod és egy slágervadásszá válnod, eladtad magad a pénz kedvéért. Oké, hogy nagyon sokat számít a pénz... Szerintem a sikereket úgyis el tudtad volna érni, hogy a fiataloknak értéket adsz át, nem egy totál nagyrakás semmit."

"Én őszintén nagyot csalódtam Byealexben. Eddig a jelenlegi magyar zenei palettán viszonylag tartalmas szövegvilággal rendelkező zenét csinált, persze nem volt egy Cseh Tamás, Bródy vagy Presser, de ezzel a számmal el is vágta magát ezen az úton."

Ezt is szeretjük