Hatalmas a botrány ByeAlex körül - A rajongói is nagyot csalódtak benne

ByeAlex és Majka klipje szexista lett, ráadásul közpénzből készült.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

ByeAlex az utóbbi napokban igencsak negatív színben szerepel a szalagcímekben. Az X-Faktor mentoraként számos kritikát kapott már a műsorban hozott döntéseiért és a viselkedéséért, sőt, levélben veréssel fenyegették. Majkával közös klipje miatt pedig egyre csak dagad a botrány: annak szexista és bántó szövege miatt a Nemzeti Kulturális Alapnak is kijutott a botrányból, az NKA ugyanis 100 ezer forinttal támogatta a videó elkészültét. 

Kénytelenek voltak közleményt kiadni, melyben többek között azt írták, pontosítják a pályázati dokumentáció tartalmát.

"Az elmúlt napokban több jelzés érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz, a Senkise x Majka - u, u, u című videoklip kapcsán.

A klip a Könnyűzene Kollégiuma KÖNNYŰZENEI KÉPANYAGOK KÉSZÍTÉSÉRE, TERJESZTÉSÉRE meghirdetett pályázaton 2017 júniusában részesült 100.000,- Ft támogatásban. A Könnyűzene Kollégiuma által megítélt támogatások az Artisjus által kezelt zenei jogdíjakból származnak, mely bevételeket nagymértékben sikeres előadók tevékenysége biztosítja, mint például a klip alkotói.  

Jelen pályázati felhívás nem írta elő a klipek forgatókönyvének, illetve dalszövegének benyújtását, ebben az esetben a két előadó eddigi munkássága alapján szavazott bizalmat a Kollégium.

A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.

A fenti elvek figyelembevételével az ügy kapcsán a jövőben bővítjük, pontosítjuk a pályázati dokumentáció tartalmát. Emellett azt is haladéktalanul megvizsgáljuk, hogy milyen arányú támogatás esetén milyen formában indokolt az NKA logójának használata."

Puzsér Róbert sem ment el szó nélkül a botrányos klip mellett, a Facebookon ekézte Majkát és ByeAlexet. 

A kritikusnál aztán ByeAlex még jobban kiverte a biztosítékot. Csak olajat öntött a tűzre, amikor közölte, "Az NKA nem közpénz. Hanem a MI jogdíjainkból adódik össze. Köszi a figyelmet."

A klipet megtekintők is ledöbbentek, Majka színvonalon aluli teljesítményét is szóvá teszik, de a legtöbben ByeAlexet szapulják. Azt sem értik, hogy a Kedvesemtől hogyan lehetett idáig süllyedni. 

"Gratulálok Byealex! Őszintén... Egy inspiráló kiemelkedő személyiségből, aki különlegeset és minőségi tartalmat gyártott, mára már sikerült annyira lesiklanod és egy slágervadásszá válnod, eladtad magad a pénz kedvéért. Oké, hogy nagyon sokat számít a pénz... Szerintem a sikereket úgyis el tudtad volna érni, hogy a fiataloknak értéket adsz át, nem egy totál nagyrakás semmit."

"Én őszintén nagyot csalódtam Byealexben. Eddig a jelenlegi magyar zenei palettán viszonylag tartalmas szövegvilággal rendelkező zenét csinált, persze nem volt egy Cseh Tamás, Bródy vagy Presser, de ezzel a számmal el is vágta magát ezen az úton."

Ezt is szeretjük