Ördög Nóra is felháborodott a győri püspök botrányos kijelentésén
A püspök a katolikus egyház nevében a lombikprogramot támadta.

ordog-nora-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ördög Nóra sem tudott szó nélkül elmenni a győri püspök botrányos kijelentése mellett, aki szerint a lombikprogram bűn, és a mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a katolikus egyház számára.  Veres András győri megyéspüspök nehezményezi, hogy kormányzati szinten nagyobb összeget rendeltek a lombikprogramhoz, ennek apropóján fejtette ki a véleményét. 

- A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között. A többi embriót vagy lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják - idézi az Index a megyéspüspököt, aki szerint a tudatlanság áll a lombikbébi program hátterében. 

Veres András szavai nagy közfelháborodást keltettek, és nem csak azok körében, akiknek a gyermeke mesterségesen fogant, vagy jó ideje hiába próbáltak természetes úton gyermeket nemzeni, és már csak a lombikprogram sikerében bíznak.  

Aki nem a legtájékozottabb a témában, az ismeretségi körében az is tapasztalja, hogy évről évre nő a meddő párok száma, és már huszonéves fiatalokat is érint a probléma, nemcsak azokat, akik idősebb korukra tolták a gyermekvállalás időpontját, és ezért fogan meg a babájuk nehezebben vagy egyáltalán nem. 

Európa több országában már a 10%-ot is eléri az orvosi segítséggel fogant gyerekek aránya, míg Magyarországon egyelőre csak a gyerekek 3-4%-a születik meddőségi kezelés eredményeként, miközben közel 150 ezer meddő pár él az országban - írta az Origo júniusban. 

Ördög Nóra is érintett a témában. A műsorvezető 2012 novemberében, amikor bejelentette blogjában, hogy első gyermekével várandós, azt sem titkolta, hogy férjével, Nánási Pállal több mint három és fél éve vártak a babára, és már-már feladták a reményt, hogy valaha is gyermekük születhet. Számos vizsgálat, egy műtét, valamint két sikertelen lombik után végül a harmadik beültetés után örülhetett annak, hogy a terhességi teszt pozitív lett. 

Ördög Nóra könyvet is írt a témában, amely Pozitív címmel 2016 tavaszán jelent meg. A kötettel azoknak a nőknek kíván reményt adni, akik - hozzá hasonlóan - sokat küzdöttek azért, hogy gyermekük szülessen. Veres András győri megyéspüspök kijelentései őt is felháborították, erről Facebook-oldalán írt, ahol nem fejtette ki bővebben a véleményét, inkább megosztott egy cikket, ami hűen tükrözi azt, amit az esetről gondol. 

A magyar sztárok közül nem Ördög Nóra az egyetlen, akinek a gyermeke a lombikprogramnak köszönhetően jött világra.

Ezt is szeretjük