Buza Sándor a Danubius műsorvezetője volt - 62 évesen így néz ki
Buza Sándor ma is rádiózik, de a legtöbb idejét a családi kolbászüzem viszi el.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Danubius Rádió a ’90-es évek egyik leghallgatottabb rádiója volt, az itt megfordult műsorvezetők országos hírnévre tettek szert. Az egyik legkedveltebb rádiós Buza Sándor volt, aki 1986-ban zenei szerkesztőként került a rádióhoz, ahol később műsort is vezetett. Sokan emlékezhetnek rá a Capuccino Tripla című reggeli műsorból, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral vezetett. 

A 62 éves sztár a Spektrum Home csatornán vasárnap esténként jelentkező NőComment! című műsorban mesélt arról, mivel foglalkozik  napjainkban. Ma is rádiózik, de nem napi szinten: egy gazdasági rádióban hétfőnként turizmussal és kulináris élvezetekkel foglalkozó műsora fut. 

buza-sandor-2019
Fotó: TMC

- A Trend FM-en van egy kétórás magazinműsorom, amiben - bár nekem zenei a vérem - csak beszélni kell, mert pont egy olyan sávban vagyok - osztotta meg a nézőkkel.  

Öt évvel ezelőtt Buza Sándor nagy fába vágta a fejszéjét: újraélesztette a családi kolbászmanufaktúrát. A gasztronómia mindig is érdekelte: a Story TV-n A szomszéd főztje címmel vezetett műsort, 2010-ben pedig tulajdonosként és moderátorként elindította Magyarország első online főzőiskoláját (www.laptopkonyha.hu).

- A nagyapám és a négy fia üzemeltettek egy kis vágóhidat meg egy kis kolbászüzemet 1923-tól 1954-ig. Én ezt a családi vonalat frissítettem fel öt évvel ezelőtt, tehát ötven év után. Egyébként abban a házban nőttem fel, ahol az üzem volt. Az 1933-as címert használjuk a kolbászokon, és a régi receptekre építünk. 

buza-sandor2
Fotó: TMC

- Az volt az elképzelésem, hogy régi receptekre építve megpróbálom reprodukálni azt az ízt, amit a nagyapámék annak idején kitaláltak. Édesapám, aki 95 éves, szellemileg teljesen friss, ő volt a teszter. Vittem neki Zalába kolbászokat, megkóstolta őket, és javasolta, miből mennyi kiellene még. Így állt össze a mostani ízvilág - mesélte a műsorban.

Brunner Márta egykor és ma

Brunner Márta 22 éves volt, amikor 1993-ban a TV2 - a Magyar Televízió 2-es csatornája - Mindent vagy semmit! című vetélkedőjének a háziasszonya lett. A tévézéssel rég felhagyott, színésznőként dolgozik, és ha nem színpadon áll, visszavonul sóskúti tanyájára, amit férjével, a Shygys fiúegyüttesből ismert Ács Bálinttal vezetnek.  

Ezt is szeretjük