78 éves lenne Bujtor István: a mai napig nem tudni, miért lett váratlanul rosszul
Testvére, Frenreisz Károly mostanra dolgozta fel a legendás színész halálát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bujtor István 2020. május 5-én ünnepelte volna a 78. születésnapját. Ötvös Csöpi legendás megformálója 2009 szeptemberében hunyt el, de hogy miért lett annyira rosszul, hogy majdnem két hónapig mesterséges kómában kellett tartani, arra testvére, Frenreisz Károly sem tudja a választ. 

A 73 éves zenész a Borsnak azt mondta, mostanra tudta csak feldolgozni, hogy bátyja nem él, és már csak a jóra kíván emlékezni.  

Frenreisz Károly: "csak a szépre akarok emlékezni, a jóra"

Bujtor Istvánt 2009. július 31-én a Veszprém Megyei Kórházba kellett szállítani, ahol hosszú ideig mesterséges kómában tartották. Szeptember 24-én a budapesti Állami Egészségügyi Központba szállították, hogy rehabilitációját itt folytathassák, egy nappal később azonban meghalt. A halál közvetlen okai a kórház közleménye szerint tüdőembólia, keringési és légzési problémák voltak. 

Bujtor István 2005 decemberében, a Csak szex és más semmi premierjén
Bujtor István 2005 decemberében, a Csak szex és más semmi premierjén
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

- Már nem jut eszembe az a nap, amikor egyszer csak összeomlott Pista szervezete. A mai napig nem tudjuk pontosan, csak azt, hogy a tüdőembólia végzett végül vele. Mindennap mentünk a nejével és a lányával a kórházba, beszéltünk hozzá, hátha felébred. Nem így lett, de hiszem, hogy tudta: ott voltunk vele végig. Mostanra eljött az a pillanat, hogy csak a szépre akarok emlékezni, a jóra, és nem ezekre a keserű pillanatokra - nyilatkozta Frenreisz Károly a napilapnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Gór Nagy Máriának 1980-ban, a Haladék című film forgatásán lett nagyon jó barátja Bujtor István, akivel házaspárt alakítottak. Később a színésznő több Bujtor-filmben, így a Pogány Madonnában vagy a Hamis a babában is szerepelt.

Második férje, Gulyás Buda operatőr is szoros barátságot ápolt a színésszel. A két férfi léböjtkúrát is együtt folytatott Bujtor halála előtt. 

- Két héttel a halála előtt még a férjemet ünnepeltük. Együtt léböjtkúráztak, sokszor azon versenyeztek, ki tud többet fogyni. Egyszer csak rosszul lett, majd két hónap múlva meghalt. Nem tudni, hogy ennek köze volt-e a halálához, mindenesetre 11 éve mindennap hiányzik a barátom - mesélte a Borsnak Gór Nagy Mária. 

Ő volt Az elvarázsolt dollárban Topolinó

Az elvarázsolt dollárt 1985-ben forgatták, és 1986. május 1-jén mutatták be a mozikban. Kristály Barbara nyolcéves volt, amikor édesanyjával elmentek a válogatásra, ahol úszni tudó gyerekszereplőt kerestek. Kacsintani kellett és verset mondani, de ő inkább vicceket mesélt.

Ezt is szeretjük