10 éve halt meg Bujtor István - Özvegye meglepő dolgot árult el
Bujtor István özvegye, Judit ápolja a színészlegenda emlékét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bujtor István tíz évvel ezelőtt, 2009. szeptember 25-én hunyt el. Özvegye, Bujtor Judit azt mondta, a gyász örökké tart, az nem igaz, hogy az idő gyógyír mindenre, picit talán csak enyhíti a veszteség okozta fájdalmat. Az asszony számára egyfajta gyógyír, hogy néhai férje emlékét őrizheti a nevét viselő Bujtor István Szabadtéri Színpad igazgatójaként, amit a színész-rendező 16 évvel ezelőtt hozott létre Tihanyban. 

Bujtor István a Balaton szerelmese volt, több filmjének is a magyar tenger a fő helyszíne. 2013-ban szobrot is avattak a tiszteletére Balatonfüreden.  A színész szívesen hajózott és pihent a tó partján, feleségével a nyarakat Tihanyban töltötte, ezért is alapított éppen a félszigeten színházat. 

- Ha bejössz a színházba, rögtön látod a domborművét. Szerintem ezért van értelme az életnek, hogy valami olyat folytatsz, ami örök. Fantasztikus érzés, hogy tavaly 13 ezer ember volt kíváncsi az előadásokra. Már 24 előadást tudtunk színre vinni, a vígjátékok és a szórakoztató darabok mellett gyerekelőadásokat és koncerteket is.

bujtor-judit
Fotó: TV2/Mokka

- Idén minket is elért a retróhullám. Minden évben kell valamit újítani, hiszen van egy törzsközönségünk, és szeretnénk újabb embereket is megnyerni magunknak, így idén jött például Fenyő Miklós, a Neoton vagy Kiki is.  Úgy gondolom, mindenki megtalálja a maga kedvére valót. Ez a színház is pontosan olyan, mint István filmjei: a négyévestől a 104 évesig az emberek hússzor is megnézik - mondta Bujtor Judit a Mokkában

A teátrum nézői közül sok embernek van saját vagy családi élménye Bujtor Istvánnal, sokan mesélik Bujtor Juditnak, hogy forgatás során találkoztak vele, vagy szerepeltek is ők, illetve valamelyik családtagjuk egy-egy filmjében. Özvegye számára megható ezeket az emlékeket hallgatni, ugyanakkor az asszony kerüli azokat a helyeket, amik néhai férjéhez kötődnek.

bujtor-istvan
Fotó: MTI/Ilovszky Béla

- Tíz éve, amióta ő nincs, én a Balatonba a lábamat nem tettem be, pedig hívnak vitorlázni, sok barátom van.

Én a filmjeit soha nem néztem meg.

Örülök, ha a nézők a filmjeit meg a darabokat századszorra is megnézik, de számomra ez egy lezárt fejezet. Nekem ez így segíti a feldolgozást - árulta el a legendás színész özvegye. 

A legismertebb magyar gyereksztárok egykor és most 

Az Árvácska egykori gyerekszereplője, az 52 éves Czinkóczi Zsuzsa Csöre szívfájdító szerepe után szerepelt még több ismert magyar filmben, a 2017 őszén bemutatott Aurora Borealis - Északi fény című filmben is feltűnt, de nem színésznőként keresi a kenyerét. Kíváncsi vagy, hogy néz ki, és mit csinál Árvácska mellett Tutajos, a cuki kisfiú A pogány Madonnából vagy a Keménykalap és krumpliorr két szereplője? Képes összeállításunkból megtudhatod.   

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük