Bujtor István özvegye szívszorító vallomást tett férjéről – 30 évig szerették egymást
Bujtor Judit három évig a lakásból sem tette ki a lábát, annyira megviselte a gyász.

bujtor-istvan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bujtor István 2009 szeptemberében távozott az élők sorából, halála akkor az egész országot megrázta. A 67 éves korában elhunyt színművész második felesége, Judit 30 éven át szerette Ötvös Csöpi megformálóját. Az özvegy őszintén vallott arról a Borsnak, milyen is volt kettejük kapcsolata.

Ő volt élete nagy szerelme

Judit és Bujtor István már gyerekkoruk óta ismerték egymást, mégis csak a '80-as években kezdtek közeledni egymáshoz. Óriási szerelem volt az övék, még a távkapcsolat sem ártott a kapcsolatuknak.

- Négy évig voltam a Malév müncheni képviseletének vezetője, István hétvégente járt ki, de én is haza-hazalátogattam. Mindent meg tudtunk beszélni, és mindig támogatott a karrieremben - mesélte a lapnak.

bujtor-istván-felesége
Fotó: TV2/Mokka

Bujtor özvegye a férjében leginkább a bölcsességét és az intelligenciáját szerette, emellett szerinte a színészlegenda nagyon jó ember volt.

Sugárzott belőle az emberek szeretete, ha csak két mondatot beszélt veled, az is megragadt benned.

- Mindig tudtuk, hogy összetartozunk, és még én sem tudtam arról, amikor korábban valahol azt nyilatkozta: "az élet túl rövid ahhoz, hogy ne Judittal töltsem". Ennél szebbet egyetlen nő sem kívánhat - magyarázta a lapnak.

Annyira erős volt a kapcsolatuk, hogy amikor a színész elhunyt, az Juditot rettenetesen megviselte.

Három évig talán még a lakásból sem mentem ki. Olyan érzés volt, mintha levágták volna az egyik kezemet. Nem tudtam mit kezdeni az életemmel.

Az özvegy szerint neki az a fő életfeladata, hogy ápolja Bujtor István emlékét, az idén 15. születésnapját ünneplő Tihanyi Szabadtéri Játékokat, amit anno még Bujtorral kezdtek el, most már ő szervezi. Megalapította a Bujtor-emlékgyűrűt, amellyel a Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásait ismerik el, illetve Balatonfüreden a színészlegendának már szobrot is állítottak. Judit szerint, bár férje már nem él, de odaföntről továbbra is figyeli őt, és folyamatosan küldi neki az erőt és a támogatást.

Ezt is szeretjük