Íme Bujtor István ritkán látott özvegye ma: Judittal 30 éven át szerették egymást
Bujtor István özvegye a mai napig ápolja a legendás színész hagyatékát.

bujtor-istván-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bujtor István özvegye, Bujtor Judit, mint minden évben, idén is megjelent a 2022-es Bujtor István Filmfesztiválon Balatonszemesen. A filmünnepet augusztus 20-a környékén tartják, hogy ápolják az ország Ötvös Csöpijének emlékét.

A 2009 szeptemberében váratlanul elhunyt színészlegenda imádta a magyar tengert, ikonikus filmjeinek is ez a táj a helyszíne. 

Bujtor István özvegye, Judit

Tihanyhoz sok szálon kötődik a Bujtor család, házasságuk utolsó évében itt éltek, valamint a színész-rendező itt indította el a szabadtéri színházat 2003-ban.

bujtor-judit-2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- István most már 13 éve elment. Én eladtam a házat, pedig azt terveztük, hogy a nyugdíjas éveinket ott töltjük, kis vitorlázással, kis színházzal. Ebből maradt a színház, arra viszont nagyon büszke vagyok, hogy amit ő elkezdett, az a mai napig sikeres: 13 ezer néző van évente - mesélte Bujtor Judit a Fókusznak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Judit azt is elárulta, minden évben egyre többen vesznek részt a filmfesztiválon, hogy az esemény keretein belül adózzanak néhai férje emléke előtt. 

bujtor-judit-1
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Egyszerűen nem hiszem el, hogy minden évben többen vannak, kilencévestől 109 évesig. Idézik István filmjeinek poénjait, boldogok ők is, én is. 

Csak az hal meg, akit elfelejtenek. István él, és mindig is élni fog.

Bujtor István és Bujtor Judit harminc éven át szerették egymást. Kapcsolatuk a ’80-as években kezdődött, annak harmóniáját még a nagy távolság sem tudta megingatni. Judit négy éven át külföldön dolgozott, csak hétvégente járt haza, de ez soha nem okozott problémát kettejük között.

Topolino megformálója ma

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót. Nyolcéves volt, amikor édesanyjával elmentek a válogatásra, ahol úszni tudó gyerekszereplőt kerestek. Kacsintani kellett, és verset mondani, de ő inkább vicceket mesélt.

Cover-fotó: MTI/Ilovszky Béla

Ezt is szeretjük