Bujtor Istvánra ennyire hasonlít a fia, a 47 éves Balázs

Bujtor István fia, Bujtor Balázs, ha akarná, sem tagadhatná le színészlegenda édesapját.

Bujtor István fia, Balázs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bujtor István igazi filmlegenda, akinek olyan, ma már klasszikusnak számító alkotásokat köszönhet a hazai közönség, mint A Pogány Madonna, a Csak semmi pánik, a Hamis a baba, Az elvarázsolt dollár vagy a Zsaruvér és Csigavér-filmsorozat.

Ő volt Bud Spencer magyar hangja, így aztán hamar ráragadt a „magyar Piedone” becenév, amire mindig nagyon büszke volt. A híres pofonosztók személyesen is ismerték egymást, egy forgatáson találkoztak Olaszországban. 

Bujtor István fia, Balázs

Bujtor István első felesége Perényi Eszter volt, akitől két gyermeke született. Fia, Bujtor Balázs 1975-ben jött a világra, hegedűművész lett. Lánya, Anna 1979-ben látta meg a napvilágot, ő jogászként és drámapedagógusként tevékenykedik. A legenda második felesége Bujtor Judit, aki a mai napig aktívan ápolja a színész-rendező emlékét. 

Bujtor Balázs édesapja szobra mellett állva adott interjút.
Bujtor Balázs édesapja szobra mellett állva adott interjút.
Fotó: TV2/Mokka

A színész 2022. május 5-én lett volna nyolcvanéves, ám ezt a szép kerek évfordulót már nem ünnepelhette meg, 2009. szeptember 25-én mindössze 67 évesen elhunyt. Fia, Bujtor Balázs a TV2 Mokka című műsorának kamerái előtt elevenítette fel közös életüket. 

- Jókat dumáltunk, isteni viccek voltak, nagyon finom és nem finom ételek, mindkettőt megettük - mesélte a stábnak a férfi, aki le sem tagadhatná édesapját.

Bujtor Balázs megörökölte Bujtor István testalkatát, magasságát és arcvonásai egy részét, így egy igazi rajongó egy pillanat alatt megmondhatja, hogy apáról és fiáról van szó. Belső tulajdonságaikban több különbség akadt köztük, bár kacérkodott a színészettel, Balázs végül más pályát választott.

- A Pogány Madonnában majdnem játszottam. Elmentem egy próbafelvételre, illetve elvittek. Kívülről tudtam a szöveget természetesen, de az nagy tanulság, hogyha nem szólal meg az ember a próbafelvételen, akkor őt nem fogják beválogatni. Csak ha némafilm, ez nem az volt - elevenítette fel humorosan a gyerekkori történetet a riportban.

Bujtor Balázs nagyon hasonlít híres édesapjára.
Bujtor Balázs nagyon hasonlít híres édesapjára.
Fotó: TV2/Mokka

A 47 éves Bujtor Balázs számára nagyon nehéz volt édesapja elvesztése, az első pár évben komolyan küzdött a gyásszal. Képtelen volt Bujtor-filmeket nézni. Ma már könnyebben megy számára a visszaemlékezés, igyekszik mindig a jóra gondolni, a közösen eltöltött szép évekre. 

Az Indul a bakterház ikonikus jelenete

Koltai Róbert egyik legismertebb alakítása a bakter, akinek a szerepére eredetileg nem is őt szemelte ki a rendező. A film egyik ikonikus jelenete, a gombócdobálás is egy nem tervezett baklövés miatt lett olyan, amilyennek mindenki ismeri.

Koltai Róbert elárulta: bakiból született az Indul a bakterház ikonikus jelenete

Koltai Róbert könyvében az Indul a bakterház forgatásáról is mesélt.

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Cover-fotó: MTI/H. Szabó Sándor

Ezt is szeretjük