50 kilót fogyott a magyar tévésztár - Alig ismerni rá az egykor 175 kilós Buday Péterre
Buday Péter új külsővel új életet kezdett, szinte rá sem ismerni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Buday Péter az ország egyik legismertebb tévés séfje. Éveken át futott Majd a Buday!, illetve Most a Buday! című műsora. A gazdasági válság azonban megviselte testileg-lelkileg, ahhoz, hogy tetemes súlyfeleslegét leadja, az is kellett, hogy az orvosa ráijesszen, az életével játszik. Az 55 éves sztár mostanra felhagyott az éttermi munkával, vállalkozásokba fogott, és 50 kilót adott le - külsőleg és belsőleg is új ember lett, mesélte a Story magazinnak

- Tulajdonképpen hiába voltam 175 kiló, nem láttam magam kövérnek, a magabiztosságom elhomályosította az önkontrollomat - kezdte a mesélést, majd hozzátette, ezen az sem változtatott, hogy cukorbetegsége miatt változtatnia kell az életén, mert az élete volt a tét. - Persze, tisztában voltam vele, hogy tennem kell valamit, ami azonban nem ment egyik napról a másikra. Egyéb gondjaim is akadtak, a mindig pontosan fizetett adósság, az azzal járó terhek, miközben a családomról is gondoskodnom kellett. Egyszóval nyűglődtem vagy két-három évig…

Buday Péter 2010 tavaszán és 2018 februárjában.
Buday Péter 2010 tavaszán és 2018 februárjában.
Fotó: MTI/Tréba Ákos, Facebook/Buday Péter

Amikor egy kontrollvizsgálaton az orvos azt mondta, már nem sok van hátra az életéből, végre észbe kapott, és nemcsak az étkezésén, de az életfelfogásán is változtatott. Az éttermi munka helyett tanácsadóként kezdett el dolgozni: menzakoszt megreformálása, étkezési tanácsadás cégeknek. Ő felel a diósgyőri futball felnőtt és utánpótlás-csapatainak ellátásáért is.

Azzal, hogy felhagyott az éttermi munkával, amit már nem élvezett, megszűnt az állandó csábítás is, hogy csipegessen. Így könnyebben át tudta alakítani az étkezési szokásait, a cigit is letette, így szép lassan 50 kilót fogyott. Az elmúlt egy évben ugyan megállt a súlycsökkenés, de most úgy érzi, újra van ereje fogyni. Kívül-belül átalakult, ma már nem akar mindenkit meggyőzni a saját igazáról, elfogadja mások véleményét is. 

- Nem állítom, hogy mindent sikerült megoldanom, de feltártam a hibáimat, és azt is megtapasztaltam, ha változtatok rajtuk, akkor nekem is jobb lesz, és jobban működik minden körülöttem - mondta a hetilapnak. 

A megújult Buday Péter a tévézésnek nem fordított hátat, 2017 júliusában indult el vezetésével a LifeTV legújabb gasztroműsora, a Keverd újra, Buday!

"Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből!" - hirdeti a műsor. 

Ezt is szeretjük