Boros Lajos 20 évig az egyik legismertebb rádiós volt - 73 évesen így él

Boros Lajost, az egykori rádiós és televíziós műsorvezetőt műtétei után családja a széltől is óvja.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Boros Lajos húsz évig az ország egyik legismertebb rádiós és televíziós műsorvezetője volt, 2012 tavaszán jelentette be, hogy visszavonul. 

1989 és 1997 között a Danubius Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként szórakoztatta a hallgatókat, ezt követően a Sláger Rádió, majd a Neo FM Bumeráng című reggeli műsorának vezetője volt. 1999 és 2001 között az RTL Klubon Kész átverést, 2001-től Bochkor Gáborral talkshow-t vezetett a TV2 csatornán.

Boros Lajos betegségéről mesélt

Az utóbbi években komoly egészségügyi problémákkal küzdött: 2018 februárjában pacemakert kapott, majd hónapokig várt szívműtétre, mert a szervezete nem volt elég erős, hogy az orvosok bele merjenek vágni az operációba.

Boros Lajos 2012 márciusában egy ajándékba kapott bumeránggal a kezében, azon a sajtótájékoztatón, ahol a NeoFM kereskedelmi rádió bejelentette, hogy a népszerű műsorvezető 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését.
Boros Lajos 2012 márciusában egy ajándékba kapott bumeránggal a kezében, azon a sajtótájékoztatón, ahol a NeoFM kereskedelmi rádió bejelentette, hogy a népszerű műsorvezető 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését.
Fotó: MTI/Beliczay László

Júliusban végül megműtötték, de a beavatkozás után öt hétig kómában volt. Ezt csak egy évvel később mondta el neki a családja - mesélte Joshi Bharatnak az Ébredj velünk extrában. Érthető, hogy szerettei a széltől is óvják a világjárvány idején. 

- A családom úgy döntött, az én akaratom nulla, innentől kezdve csak azt csinálhatom, amit ők engedélyeznek, mert nekem már nincs kockázatérzékem, azt mondják. (…) Én már nem figyelek arra, hogy minek mekkora a kockázata, de most, hogy itt vagyok, elővettem a feleségem által vásárolt legújabb szájkosarat: ez a hangot tartja vissza, és minden mást átenged - mesélte a Life TV reggeli műsorában Boros Lajos megmutatva azt, hogy a humorérzékét nem veszítette el.  

boros-lajos
Fotó: Life TV/Ébredj velünk extra

- Átminősült az egész kapcsolatrendszerem, harmadszor is szerelmes lettem a feleségembe. Én gyakorlatilag nem Valival éltem le ezt az időszakot, hanem Vali 1-gyel, Vali 2-vel és Vali 3-mal. Az összezártságnak vannak melléktünetei: állandóan balanszíroznom kell, hogy vicces legyek-e. De már nem nevetnek a vicceimen. Téged is csak azért vállaltalak el, hogy legyen, aki nevet rajtam - viccelődött tovább. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Pacemakert kapott, több szívbillentyűműtéten esett át, ezek után napi háromszor hat gyógyszert szed. A betegsége és az operációk arra ébresztették rá, hogy azoknak, akiket szeret, el kell mondania, mit érez irántuk. Arról is beszélt, hogy nagyon meg kell fontolniuk, mire költenek, a nyugdíja ugyanis százezer forint. 

- Hat évvel a kóma előtt nyugdíjba mentem, és elkezdtük a tartalékokat felélni. Én erre nem számítottam. Elhülyéskedtem az életemnek a 80 százalékát, és a lejtő felé ökölbe szorul az ember nyomra. Szerencsére a dolgok addig tőlem függetlenül jól működtek, Vali volt a pénztáros. Aztán egyszer csak láttam, hogy valamit eladtunk.    

boros-lajos2
Fotó: Life TV/Ébredj velünk extra

Boros Lajos műsort vezet a Rádió Bézsben, ahova Fodor János hívta, ami egyrészt egy program számára, másrészt így tesztelni tudja, mit szólnak hozzá az emberek. 

- Amikor bementem, akkor jöttem rá, hogy még szikrázik az élet valahol, mert a technikus, aki még a Magyar Rádióban volt kollégám, bevállalta ingyen, hogy a technikusom lesz. Amikor elkezd röhögni velem szemben, akkor tudom, hogy a poén jól sikerült. 

Minden második csütörtökön korlátozott létszámú, élő streamingadást készít, ami életenergiát is ad neki, és általa bevételhez is jut. 

A Danubius Cappuccino műsorvezetői egykor és ma

Buza Sándorra a legtöbben talán a Danubius Rádió Cappuccino című műsorából emlékezhetnek, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral közösen vezettek. Nézd meg, mivel foglalkoznak a reggeli műsor házigazdái napjainkban! 

A Danubius Rádió műsorvezetője volt - Meglepődsz, a 63 éves Buza Sándornak mi ma a munkája

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük