Bordán Irén a 70-es évek szexszimbóluma volt: a 67 éves színésznő ma így néz ki
Bordán Irén Csonka Andrással készített közös képet az Instagramra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek van legalább egy olyan személy az életében, akit távolról csodál. Legyen az egy ismert színésznő vagy énekesnő, minden ember számára akad legalább egy híresség, akire példaképként tekinthet. Ez alól még azok sem kivételek, akik maguk is sztárok: nekik is megvannak a saját bálványaik.

Ha végignézünk Csonka András Instagramján, egyértelműen kiderül, ha találkozik egy általa kedvelt kollégával vagy pályatárssal, átveszi a rajongó szerepét. Az oldalán sok hírességgel készült közös képen látható: készített fotót Kern Andrással, Bodrogi Gyulával, sőt Natalia Oreiróval is.

A 67 éves Bordán Irén ma így néz ki

Akkor sem volt rest megörökíteni a pillanatot, amikor Bordán Irénnel hozta össze az élet, aki kamaszkora legnagyobb szexszimbólum színésznője volt. A felvételt természetesen megosztotta a közösségi médiában, a követői pedig nem győztek ámulni, milyen fantasztikusan fest a 67 éves művésznő.

Egyes kommentelők szerint Bordán Irén megtalálta a módját, hogyan forgassa vissza az idő kerekét, mások úgy fogalmaztak, ahogy telnek az évek, a filmcsillag egyre szebb. Pályája kezdetén is fotogén külseje hozta meg számára a sikert, ám a szépsége mit sem ért volna visszafogott játékstílusa és egyedi orgánuma nélkül. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindezek tudatában cseppet sem meglepő, hogy a Kübekházán született színésznőt már a Színház- és Filmművészeti Főiskola növendékeként kiszúrták a rendezők, akik olyan filmekben ajánlottak neki szerepeket, mint az 1974-ben bemutatott Sára Sándor vagy az 1976-os, Oscar-díjas Mephisto.

A magyar sikerek ellenére külföldön folytatta a pályafutását. 1981-ben összekötötte az életét Szerdahelyi Gáborral, akivel az Amerikai Egyesült Államokba költözött. Azon kívül, hogy a tengerentúlon is elkezdte gondosan építeni a karrierjét, az anyaság örömeit szintén itt tapasztalhatta meg. Mindkét gyermeke, Lili és Philip is Amerikában született. Bár a 2000-es évek végén válása után visszaköltözött Magyarországra, a külföldi munkák ma is megtalálják. 2021 tavaszán egy hétrészes amerikai sorozatba szerződtették le. 

Bordán Irén 1976-ban frissen végzett színművészetisként.
Bordán Irén 1976-ban frissen végzett színművészetisként.
Fotó: MTI/Horvát Éva

Ugyan a produkciót egyelőre a legnagyobb titoktartás övezi, annyit tudni lehet róla, hogy ő és Papadimitriu Athina, akit szintén beválogattak, majdnem minden epizódban szerepelnek majd, valamint a történetről is csepegtettek némi információt.

- Bár műfaját tekintve dramedyről van szó, inkább a komédia kap nagyobb hangsúlyt, igaz, van benne egy nagyon mély és tanulságos emberi vonal is - mesélt Bordán Irén 2021 júniusában az M5 Librettó című műsorban.

Az Abigél szereplői akkor és most

1978. április 14-én debütált a Magyar Televízió képernyőjén az Abigél. A négyrészes, Szabó Magda regénye alapján készült sorozat pillanatok alatt beszippantotta nézőit. A széria sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mai napig ismétlik. Képeken a szereplők akkor és most fotói.

Ezt is szeretjük