Borbás Marcsi vidéki élete: így élnek férjével az Őrségben

Borbás Marcsi 54 évesen az Őrségben lakik férjével. A világ zajától távolt élhet legkedvesebb hobbijának, a kertészkedésnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Borbás Marcsi vidéki életre cserélte az állandó utazást. Az ország Gasztroangyala 24 éven át járta hazánkat a legkülönlegesebb receptek után kutatva. 54 évesen úgy érzi, elfáradt az állandó pörgésben, ezt ma már meghagyja a fiataloknak. 

Az Őrségben telepedett le, ahol legkedvesebb hobbijának, a kertészkedésnek él. Igazi szenvedélye lett a növénytermesztés, talajgondozás.

Borbás Marcsi vidéken

Nem kell zöldségeshez járnia, hiszen udvarán minden megterem, ami szem-szájnak ingere. A termést leblansírozva, lefagyasztva teszi el, így férjével télen is élvezni tudják, amit a természet ad.

borbás-marcsi
Fotó: YouTube/MandinerTV

- Három éve kezdtem el komolyabban kertészkedni, mert rájöttem, hogy a főzés csimborasszója a jó alapanyag, a tápanyagban gazdag termőföld, aminek előállítása, fenntartása rendkívül összetett, mondhatni, emberpróbáló feladat - mesélte a tévés a Best magazinnak.

Meglepő, de szimpla kedvtelésből már nem ragad fakanalat. Évente 600-700 ételt főz, hobbiból már nincs ideje arra, hogy főzőcskézzen. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Tudását a gasztronómia területén nem csak a nézők figyelik elismeréssel, a szakma is díjazta: megkapta a Gundel Károly-díjat. Felmerülhet a kérdés, az, aki ennyire otthon van a főzés világában, miért nem szerepel a manapság hatalmas népszerűségnek örvendő főzőshow-k egyikében.

- Rengeteg megkeresést kaptam már, gyakorlatilag az összes főzőversenybe hívtak zsűrizni, de nem vállaltam, mert van egy személyes véleményem ezekről a műsorokról, amik merőben ütköznek az én értékrendemmel.

A főzésnek, az étkezésnek szerintem nem az utálatról, a kritizálásról, a piszkálódásról kellene szólnia, hanem a pozitivitásról

- és ezt sajnos nem igazán fedeztem fel az ajánlókat nézve.

Azt is elárulta a hetilapnak, mivel kapcsolódik ki, ha éppen nem ültet, műveli a veteményest, vagy éppen betakarítja a termést.

- Időnként eljárunk a férjemmel színházba, koncertre, találkozunk a barátainkkal, de az igazi kikapcsolódás számomra, amikor jó néhány órára elsétálok az erdőbe gombászni, majd felvonulok a fonalgombolyítóba szőni.

Borbás Marcsi férje

Borbás Marcsi a televíziózásnak köszönheti, hogy 2002-ben a Hír TV berkeiben megismerkedett élete szerelmével, harmadik férjével, Dezsővel. 

Borbás Marcsi 20 éve ismerte meg harmadik férjét: Dezsőben megtalálta a másik felét

Borbás Marcsinak eleinte fel sem tűnt, hogy kollégája komolyan érdeklődik iránta.

Elolvasom
Ezt is szeretjük