Örök szerelem és romantika Franciaországban: a Boldog idők már a mozikban! (x)
Mit lehet tenni, ha kihűl a szenvedély? Hogyan hódíthatja vissza az ember élete legnagyobb szerelmét? Lehet, hogy egy őrült és érzelmekben gazdag időutazás a válasz?

boldogidok 2100x1400 5 nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Hihetetlenül szórakoztató: szellemes, szexi és eredeti” - írta a Hollywood Reporter a Cannes-ban bemutatkozó, fergeteges francia vígjátékról. A Boldog idők nézése közben a meghatottság könnyei váltakoznak a hangos kacagással: az Amélie csodálatos élete óta a legszemtelenebbül vidám francia filmben olyan legendák játszanak, mint a színészistennő, Fanny Ardant, mindenki kedvence, a kiskutyaszerűen botladozó és végtelenül szeretetreméltó Daniel Auteuil, illetve a fiatalabb generációból a sármos Guillaume Canet. Őket nézve a film idejére minden gond háttérbe szorul, és kezdetét veszi az őrült utazás a jelen Párizsába, illetve egy igazán különleges májusi napra 1974-ben.

Már a film első képkockái felültetnek egy meglepetésekkel teli hullámvasútra: egy 18. századi francia kastélyban találjuk magunkat rizsporos parókák és zsabós ingek között, és hirtelen nem is értjük, hová keveredtünk, miközben kapkodjuk a fejünket az egyre meghökkentőbb fordulatok láttán. A legjobb, ha hátradőlünk, és hagyjuk magunkat sodorni az eseményekkel, amelyek hirtelen a jelen Párizsába kalauzolnak. Itt megismerjük a középkorú francia házaspárt, Victort és Marianne-t, akik épp párkapcsolati válságot élnek át. 

A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Victor csetlik-botlik, és mindennel elégedetlen, főleg a 21. század elektronikai újításaival, Marianne viszont ugyanolyan örömmel öleli őket keblére, mint frissen beújított szeretőjét. 

Fiuk egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. 

A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

Az ajándékba kapott időutazás hatására Victorba is visszatér a spiritusz, és új, szexi arcszőrzettel, menő öltözékben lép a hetvenes évek színterére. Már nem a kicsit szánalmas, pizsamás nagypapát látjuk, hanem egy szenvedélyes és vonzó férfit, aki kész visszahódítani élete szerelmét.

A néhol abszurd és túlfűtött, máskor meghitt és felemelően romantikus jelenetekben bővelkedő, szellemes és féktelen humorú film a karácsonyi szezon egyik leginkább várt filmje. A hangos kacagás és a meghatódás garantált!

A film előzetesét itt lehet megtekinteni

Ezt is szeretjük