Kovács Patríciának remekül áll a megcsalt feleség szerepe
Kovács Patrícia egy átütő sikerű Brodway-darab hazai ősbemutatójában játszik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legjobb színházi komédiák alapja a félreértés, egy-egy félreküldött üzenet vagy egy hűtlen férj/feleség. Ez az alapja az Orlai Produkció legújabb, Bocs, félrement! című ötszereplős darabjának is, amelyet november 17-én mutattak be a Belvárosi Színházban - egy nagy sikerű off-Broadway darab hazai ősbemutatója ez.

A történet szerint Stephanie (Kovács Patrícia végre nem a hódító, hanem az elesett, de a megcsalásban megerősödött nő) boldogan éli a hűséges, háztartásbeli feleségek életét, mígnem egy napon kap egy saját számítógépet, amin érkezik egy furcsa üzenet a férjétől (Schruff Milán). Úgy érzi, azt nem is neki szánták. Jól gondolja, hisz a csapodár férj már egy ideje szexchatel és félrelép a cég nimfomániás recepciósával, Wandával (Péter Kata).

Az üzenetváltásba beszáll Peg (Járó Zsuzsanna), a feleség legjobb barátnője és George (Mészáros Máté), a férj legjobb barátja is - természetesen csak a lehető legjobb és kifejezetten segítő szándékkal, ahogy az már lenni szokott. Szép lassan mindenkinek a gyengeségeire és titkaira fény derül, ez pedig egyre több bonyodalomhoz vezet.

A helyzettel mindenki tud azonosulni, hiszen ki ne küldött volna félre legalább egy üzenetet, lett volna megcsalt vagy megcsaló. Ezek pontosan azok a helyzetek, amelyeket egy ponton csak humorral lehet kezelni, a Bocs, félrement! pedig remekül egyensúlyoz az életigazságok és a röhögés nélkül nem kibírható megjegyzések között.

A szünet nélküli egyfelvonásos pont ott ér véget, ahol már nem lenne érdemes tovább szőni a történetet, miközben a másfél órás darab feszes, nem ad esélyt unatkozni. Az öt színész végig fenntartja a nézők érdeklődését, pedig nincs könnyű dolguk, egy helyben ülnek egy hosszú asztal mögött, egyetlen kellékük a laptopjuk, amelynek monitorán az üzenetek cserélődnek. 

Fotó: Attila Takács

Ezt is szeretjük