Ma lenne 61 éves Bicskey Lukács: a színész váratlan halála hét évvel ezelőtt mindenkit megrázott

Bicskey Lukács utolsó filmje, az Isten veled... Artúr csak most, halála után hét évvel látható.

bicskey-lukacs-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az 1961. május 11-én született Bicskey Lukács váratlan halála 2015 áprilisában mindenkit váratlanul ért. Kollégái akkor kezdtek aggódni érte, amikor 2014 novemberében lemondta az előadásait, mivel korábban sohasem panaszkodott, így nem is tudták, hogy beteg. Halála előtt kórházban ápolták, ott vesztette életét egy gyors lefolyású betegség után.

Utolsó filmje csak a halála után hét évvel, idén áprilistól látható, ingyenesen megtekinthető.  

Bicskey Lukács filmjei

A kilencvenes évek végétől számos amerikai, kanadai és brit filmben szerepelt, így láthatták a nézők a Csodálatos Júliában, A harag napja, Az idők végezetéig vagy A kém című filmekben, de a Drakula, illetve a Borgiák című sorozatban is. 

Szinte az összes magyar sorozatban, így a Szomszédokban, a Kisvárosban, a Barátok köztben, a Jóban Rosszbanban, a Tűzvonalban és a Hacktion című akciósorozatokban is látható volt. Leghíresebb szerepe a 2004-es Argo Psychója volt, ezt követően feltűnt a Csak szex és más semmi vagy a Szőke kóla című filmekben is. Az Argo második részének 2015. április 30-i bemutatóját már nem érte meg.  

bicskey-lukacs
Fotó: In Ferus Film

Utolsó filmje hét évvel a halála után, idén áprilistól látható, az Isten veled... Artúr című alkotásnak ő volt az egyik főszereplője. Ez az utolsó szereplése 2014 májusából. A sors különös fintora, hogy az In Ferus Film stúdió filmjében Bicskey Lukács egy angyalt alakított. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A színész halálakor két idősebb lánya már felnőtt volt, Pethő Kincső feleségétől született kislányuk, Mira pedig csak ötesztendős. 

- Azt gondolom, felfogja, mi történik. Amikor már tudtam, hogy nincs visszaút, akkor elmondtam neki, hogy apa teste elfáradt, már nem tudják meggyógyítani az orvosok.

Ezt a fáradt testet az angyalkák felviszik a mennybe, és átöltöztetik.

- Szerettem volna, ha az ő kis ötéves lelke valahogy feldolgozza a történteket - mesélte a Blikknek özvegye 2015 májusában.

A színésznő idén május elején azt nyilatkozta a napilapnak, a 11 éves lányuknak egyelőre nem mutatja meg Bicskey Lukács legutolsó alkotását, mert annak témája nem egy ilyen korú gyermeknek való. A kamasz lány leginkább az apja színházi alakításaira emlékszik. 

- Érdekes, hogy a színházi emlékek maradtak meg benne erősebben. Akkortájt alakította Lukács az Újszínházban a Pöttöm Pannában Vakond urat, azt többször is láttuk. 

Gesztesi Károly fia

Gesztesi Károly legidősebb gyermeke, Gesztesi Máté a 2020 januárjában elhunyt színész első házasságában született 1990 márciusában, édesanyja Csarnóy Zsuzsanna. Gesztesivel osztálytársak voltak a színművészetin, a Jászai Mari-díjas színésznő sokaknak a Drága örökösök Valijaként ugrik be. Egy darabig úgy tűnt, Gesztesi Máté a szülei nyomdokába lép: ma is a képernyőn látható, de már nem színészként. 

Cover-fotó: In Ferus Film

Ezt is szeretjük