Kitálalt Berki Krisztián ügyvédje: ekkora adóssága volt valójában a celebnek

Berki Krisztián ügyvédje a Fókuszban tisztázta, mi igaz a celeb hatalmas adósságából.

berki-krisztian
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Berki Krisztián május 6-i halála óta rengeteg pletyka kering arról, hogy a celeb hatalmas adósságot hagyott feleségére, Berki Mazsira, és valójában nem élt olyan luxuséletet, mint amit kifelé mutatott. 

Több újság is megírta, hogy albérletben lakott, a méregdrága autókat sokszor bérelte, vagy csak pózolt mellettük, továbbá a luxusnyaralásokat és irigyelt életvitelét reklámszerződésekkel és céges megállapodásokkal biztosította.  

Berki Krisztián adóssága

A Blikk múlt héten azt állította, Berki Krisztián több tízmillió forintnyi adósságot hagyott maga után, és özvegye már többeket megkeresett, hogy a tartozásokról tárgyaljon, némelyikeket ki is egyenlítette. Szilágyi Roland, Berki Krisztián egykori jogi képviselője most az RTL Klub Fókusz című műsorában öntött tiszta vizet a pohárba. Ő azon kevesek közé tartozott, aki ügyvédként rálátott Berki Krisztián pénzügyeire, barátként pedig magánéletére.

berki-krisztian-ugyvedje
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Ő az egész életét egy show-ra építette fel, ennek a része volt az aranyrudak megfújva, a Porsche, a Bentley és a többi, de ott volt a magánember is, akinek voltak teljesen normál anyagi viszonyai, amik az utóbbi időszakban inkább lentebbi stílust képviseltek - árulta el a férfi, aki négy éven keresztül képviselte a 41 éves celebet. 

Berki már ekkor légzési nehézségekkel és magas vérnyomással küszködött, amik a testépítőmúltjából eredtek. Ehhez jöttek még a magánéleti problémák és a bírósági ügyek.  

- Tudtam, hogy egy nagyon nehéz időszakát éli. Jellemző is volt, hogy az utolsó pár hónapban mi sem igazán beszéltünk, voltak köztünk véleménybeli különbségek bizonyos kérdések kapcsán, de nyilván nagyon meglepődtem a halálán, és nagyon sajnálom. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az első törést 2017-ben Berki és Hódi Pamela szakítása okozta, ami után a gyermekelhelyezésről, a szülői felügyeletről és a gyermektartásról annak ellenére nem tudtak megegyezni, hogy készen állt a szerződés, de azt Berki Krisztián az ügyvédje unszolására sem írta alá. Tavaly pedig két év börtönbüntetést kapott egy 2018-as büntetőfékezés miatt, amivel jelentős vagyoni kárt okozott, a busz utasai közül többen megsérültek. Ennek kapcsán sem értettek sok mindenben egyet, Szilágyi Roland a második tárgyaláson már nem is képviselte Berkit. 

berki-krisztian-ugyvedje2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Az ügyvéd ugyanakkor a Fókuszban tisztázni kívánta azt is, mi igaz a hírekből, melyek szerint Berki Krisztián gigantikus adósságot hagyott a családjára. 

- Sok helyen megjelent, hogy Krisztián csak adósságot hagyott a családjára. Ez azért így teljesen nem igaz. Neki is volt egy vagyonkezelési szerződése, amit a halála előtti évben kötött, és előre rendelkezett a halála esetén kedvezményezett pozícióban lévő személyekről. Ez nem egyenlő azzal, hogy valakinek nincs semmije a nevén. 

Azt is elmondta, hogy egykori védencének ugyanolyan tartozásai voltak, mint egy átlagembernek. Nem nagy összegekről volt szó, kivéve a lakásfelújítási ügyet, amiről áprilisban jelent meg cikk: milliókkal tartozott a kivitelezőknek, majd eladta az ingatlant, és utána sem fizette ki őket. Az ügy megoldása Berki Mazsira maradt.

- Ezek is rendezve lettek az elmúlt időszakban.

A média egy picit túltolja ezt az adósságspirált, amibe Krisztián került, pedig neki nem az adósságok voltak a problémái,

hanem az, ami az elmúlt egy évben összejött neki: folyamatosan jöttek a rosszabbnál rosszabb események és a kudarcok, amikből nagyon nehezen tudott lelkileg kijönni.

berki-krisztian-temetes
Fotó: Profimedia

A magánéleti problémák közé tartozott, hogy házasságán Berki Mazsival már a babavárás idején repedések mutatkoztak, és kapcsolatuk az elmúlt fél évben sem alakult jól, pszichológus segítségét kérték, volt, hogy Berki el is költözött otthonról. Az ügyvéd szerint hiába fordultak szakemberhez, a házasságuk rendbehozása nem igazán sikerült. 

Berki Krisztián temetése

Május 26-án a Farkasréti temetőben eltemették Berki Krisztiánt. Özvegye napokkal korábban posztjában azt kérte, a részvétüket nyilvánítók fehérben róják le kegyeletüket a szertartáson és a temetésen. 

Cover-fotó: Profimedia

Ezt is szeretjük