60 éves lett a Keménykalap és krumpliorr gyereksztárja: így néz ki ma Berkes Gábor

A születésnapos Berkes Gáboron kívül a ’70-es évek legismertebb gyereksztárjait is láthatod akkor és most fotókon.

keménykalap-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bagaméri, Lópici Gáspár, Süle és Kisrece - csak pár karakter Csukás István klasszikusából, melyek neve hallatán megdobban a szív. A Keménykalap és krumpliorr című regényből adaptált filmsorozaton és ifjúsági filmen több generáció nőtt fel. 

A Magyar Televízió sorozatát 1973-ban vették filmre, és egy évvel később mutatták be. A történetet hazánkban senkinek sem kell bemutatni: a Vadliba őrs tagjai rögtönzött cirkuszt szerveznek beteg osztálytársuk szórakoztatására. Szereznek is egy plakátot az állatkertből, ahonnan időközben egy majomnak lába kél, ebből indulnak a gyerekek kalandjai.

Berkes Gábor születésnapja

A megkapó alapsztori és a sziporkázó felnőtt színészek, például Alfonzó játékát látva garantált volt a siker. Az i-re a pontot viszont az imádni való gyermekszínészek rakták fel, akik pillanatok alatt belopták magukat a nézők szívébe, és lettek egyúttal Magyarország akkori legismertebb ifjú sztárjai.

Az 1962. december 31-én született Berkes Gábor alakította a kissé falánk Sülét. Az akkor 11 éves fiú lehengerelte a közönséget és a filmkészítőket is. A Keménykalap és krumpliorr után olyan alkotásokban tűnt fel később, mint az Utánam, srácok!, a Linda és a Kisváros. Végül mégsem a színművészet, hanem a zene irányába ment tovább. Az Első Emelet, a Rapülők és az Emberek együttes tagja is volt.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Azt mondom, a gyerekszínészetnek az utóélete a nehéz. Amíg benne vagy, az tök jó meg „könnyű” - sok időt elvesz az életedből, van, hogy 14 órán át talpon vagy -, fárasztó, de nem mondanám nehéznek - ecsetelte a Fókuszban.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki a ma 60 éves Berkes Gábor, valamint a korszak többi híres gyerekszínészét is láthatod akkor és most fotókon. 

Cover-fotó: Fortepan/Ráday Mihály

Ezt is szeretjük