Benkő László 58 évig élt boldogan Zsuzsával – Titokban vette feleségül
Benkő László és Zsuzsa közös életének egyik első akadálya volt, hogy a szüleiknek ellentmondva összeházasodtak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész ország gyászba borult, amikor november 18-án az Omega együttes tudatta, hogy alapító tagjuk, Benkő László hosszas betegség után elhunyt. A zenész jó ideje mondogatta, hogy addig él, amíg az Omega koncertezik. 

A zenekar március óta nem lépett fel, ennek ellenére a 77 éves sztár nem adta fel, tervezte a jövő évi koncerteket. 

Benkő László felesége

Az, hogy a világjárvány miatt nem lehetett koncerteket tartani, megviselte, de annak örült, hogy több időt tölthet a családjával: a fiával, a lányával, az unokáival és feleségével, Zsuzsával, aki hat évtizeden át a legnagyobb támasza volt. A koncertek mellett a családja volt számára a legfontosabb, ha két hétnél tovább volt távol tőlük, pokolian hiányoztak neki.

- 1962-ben ismerkedtünk meg Lacival, ő 19, én 18 voltam. Titokban házasodtunk össze, mert mind a kettőnk családja ellenezte ezt a frigyet. Laci szülei egy gazdagabb lányt szerettek volna a fiuknak, az én családom pedig egy biztosabb egzisztenciával rendelkező orvost, ügyvédet. Bárkit, csak ne zenészt. Életünk első komoly akadálya volt, hogy szembeszálltunk a szüleinkkel, de akkor megfogadtuk, jöhet bármi nehézség az éltünkben, mi ketten együtt minden akadályt leküzdünk - mesélte Benkő László özvegye a Story magazinnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Felesége azt mondta, közel hat évtized után is ugyanúgy szereti, mint amikor megismerte. Amikor kiderült a zenész betegsége, az asszony tudta, férjének az a legjobb, ha koncertezhet.

Benkő László 2015 októberében a Hogy volt!? című tévéműsorban.
Benkő László 2015 októberében a Hogy volt!? című tévéműsorban.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Szó nélkül engedtem, soha egy percig nem tartottam vissza. Azt, hogy két fellépés között, a négy fal között mit élt meg Laci otthon, milyen pokoli fájdalmai voltak, senki nem tudta, csak mi, a családja. És azt se tudta senki, még Laci sem, hányszor sírtam miatta, kértem a Jóistent, segítse őt meg, engedje meggyógyulni, hogy zenélhessen, engedje vissza a színpadra.

Sajnos nem így lett, a családja és az imádott közönsége is elveszítette. Amikor nem érezte jól magát, a kórházban kivizsgálták, és egy lelet daganatos áttétet mutatott. Az orvos bent tartotta, majd egy héttel később örökre elaludt.

Kóbor János lánya, a 13 éves Léna

Kóbor Jánosra hatvan fölött talált rá újra a szerelem, amikor 2005-ben megismerkedett Deme Zsókával. A 23 évvel fiatalabb, szőke szépség 2007 áprilisában egy kislánnyal ajándékozta meg az Omega énekesét.

Ezt is szeretjük