Benedek Tibor családja közleményt adott ki: szűk, családi körben temették el a legendás vízilabdázót

Benedek Tibor családja közleményben tudatta, hogy a legendás sportolótól végső búcsút vettek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A június 18-án elhunyt Benedek Tibortól - a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó kérésének megfelelően - családja szűk körben végső búcsút vett. 

Erről a 47 évesen elhunyt sportoló családja ma délután a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos oldalán adott ki közleményt. 

Benedek Tibort szűk, családi körben temették el

Tisztelőit sem szeretnék azonban attól megfosztani, hogy búcsút vehessenek tőle, ezért az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt Benedek Tibor pályafutásának legszebb pillanataival emlékeznek rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.  

"Kedves sportbarátok, tisztelt újságírók!

Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban. 

Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, hogy méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez.

Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el. Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak.

Köszönettel:

Benedek család" - áll a közleményben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az Országgyűlés közben megszavazta azt a törvénymódosítást, amely az eddigieknél szélesebb körben biztosít életjáradékot az olimpiai érmes sportolók özvegyeinek. A változtatás szombaton lép hatályba.

benedek-tibor-fb
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Benedek Tibor tragikus halála rávilágított a sporttörvény joghézagaira. A sporttörvény-módosítási javaslat lényege, hogy tíz évről öt évre csökkenti a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartamát, és az 50%-os özvegyi járadékot növeli a teljes összegre kiskorú gyermeket nevelő özvegy esetén a gyermek nagykorúságáig. Benedek Tibor és Epres Panni éppen idén augusztusban lettek volna tíz éve házasok.

Ezt is szeretjük