Benedek Tibor ma lenne 48 éves - Epres Panni ezzel a fotóval emlékezett meg róla

Benedek Tibor születésnapjáról megható sorokkal emlékezett meg a felesége.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2020. június 18-án, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor ma ünnepelné a 48. születésnapját. Halála az egész országot megrázta, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó már életében legendává vált, csapattársai és ellenfelei is azt nyilatkozták, pótolhatatlan veszteség a vízilabda- és sportéletben. 

Halála óta felesége, Epres Panni először posztolt a közösségi oldalára. 

Benedek Tibor ma lenne 48 éves

"Köszönöm mindenkinek az elmúlt hetekben az együttérző szavakat. #drágaszülinaposom #benedeknévagyok" - írta az Instagramon. 

Benedek Tibort kérésének megfelelően július 3-án délután családja szűk körben temette el. Tisztelőit ugyanakkor nem szerették volna megfosztani attól, hogy búcsút vehessenek tőle, ezért az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékeznek rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.  

"Kedves sportbarátok, tisztelt újságírók!

Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban.

Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, hogy méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez. Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el. Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak.

Köszönettel:Benedek család" - állt a család közleményében, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos oldalán tettek közzé a temetés napján. 

Benedek Tibor 2013. július 28-án a barcelonai vizes világbajnokságon.
Benedek Tibor 2013. július 28-án a barcelonai vizes világbajnokságon.
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Benedek Tibor és Epres Panni éppen idén augusztusban lettek volna tíz éve házasok. A sportoló tragikus halála rávilágított a sporttörvény joghézagaira, ezért az Országgyűlés megszavazta azt a törvénymódosítást, amely 2020. július 4-én hatályba lépve az eddigieknél szélesebb körben biztosít életjáradékot az olimpiai érmes sportolók özvegyeinek.

Lényege, hogy tíz évről öt évre csökkenti a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartamát, és az 50%-os özvegyi járadékot növeli a teljes összegre kiskorú gyermeket nevelő özvegy esetén a gyermek nagykorúságáig. 

Ezt is szeretjük