21 év után óriási változás a Barátok köztben - Erre még nem volt példa itthon

Az RTL Klub a sorozataival kapcsolatos fontos információkat jelentett be.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Óriási változással számolhatnak a Barátok közt rajongói, de az Éjjel-Nappal Budapest nézői sem mentesülnek az újításoktól - derült ki ma reggel az RTL Klub tavaszi műsorstruktúráját bemutató sajtótájékoztatón. A csatorna azt is bejelentette, hogy február 19-től vadonatúj, saját gyártású heti krimisorozatot indít, és folytatódik A mi kis falunk, A Tanár és a Drága örökösök is. 

Megújul a Barátok közt

A Barátok közt 1998. október 26-án Berényi Zoltán halálával alapozta meg a folyamatosan megújuló sorozat cselekményét. Indulása óta az ország legnépszerűbb és legnézettebb sorozatává és egyúttal fogalommá nőtte ki magát. A Mátyás király tér lakói már 21. éve szórakoztatják a nézőket, akik idén óriási változással számolhatnak, és nemsokára olyat láthatnak, amire Magyarországon még nem volt példa.

Tavasztól a heti hollywoodi sorozatokkal is azonos képi világgal jelentkezik a Barátok közt: az epizódok a legmodernebb filmes, plánozási és vágási technikával készülnek, a nézők pedig egy merészebb, életszerűbb, szebb és filmesebb sorozattal találkozhatnak majd az RTL Klub képernyőjén - minden hétköznap 20:35-től.

Az Éjjel-Nappal Budapest nézői is változásokkal számolhatnak. 2013. február 11-én nyolc fiatal költözött be együtt egy fővárosi albérletbe, és ezzel kezdetét vette Magyarország első fikciós reality-je, melyben ma már 21 főszereplő életét követhetjük figyelemmel minden hétköznap este. A sorozat egyik sikerének titka, hogy bárki jelentkezhet főszereplőnek: aki tehetséges, annak van esélye arra, hogy akár Lali, Gábor vagy Joe lakótársa legyen.

A népszerű sorozat február 18-tól az RTL II műsorán és az RTLMost!-on követhető - utóbbin ez a legnézettebb tartalom, 2013-tól 2019-ig több mint 67 millió videóindítást ért el.

Új magyar krimisorozat indul Alvilág címmel

Február 19-től kedd esténként 21:10-től egy vadonatúj, saját gyártású, heti krimisorozatot is indít az RTL Klub Alvilág címmel. A világszerte hatalmas sikert aratott holland Penoza című sorozat magyar változatát a Liza, a rókatündért és az X - A rendszerből törölve című filmet jegyző Ujj Mészáros Károly rendezte. A főbb szerepeket Balsai Móni, Schmied Zoltán, Fekete Ernő, Nagypál Gábor, Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Rajkai Zoltán, Szabó Győző, Miller Dávid, Bujáki Zsófi játsszák. 

balsai-moni
Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán

Nóra - Balsai Móni - családját átjárja a bűn. Apja, bátyja, sőt, a férje is drogban utazik - innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a kétes üzleteket - a maga részéről tisztes polgári életre neveli három gyermekét. Ám egy nap egy motoros támadó lelövi a férjét, és Nórának szembe kell néznie mindennel, ami felett addig szemet hunyt. Ez az a nap, amikor a tisztes polgári élet reménye örökre szertefoszlik. Ez az a nap, amikor a gyerekek jövője veszélybe kerül. Ez az a nap, amikor Nórának a férje helyére kell állnia, ha meg akarja menteni a családját…

Folytatódik A mi kis falunk

2019 tavaszán a harmadik évad folytatásával jön A mi kis falunk. Pajkaszeg lakóinak mulatságos történeteinek folytatását már alig várják a rajongók, hiszen a kis falu közössége mindig tartogat újabb és újabb meglepetéseket. Folytatódik a polgármester kálváriája, aki abban bízik, hogy a ranglétrán feljebb emelkedhet. A pap még mindig egy saját templomra vágyik. Teca besokall, és a városba költözne. Erika mindennapjait az unokatestvére jelenléte fűszerezi meg. A falu pedig adóellenőrzést kap, ami természetesen a polgármester idegeit teszi próbára, ám leleményessége ekkor sem hagyja cserben.

a-tanar
Fotó: RTL Klub

Szombat esténként továbbra is A Tanáré a főszerep. Az RTL Klub saját gyártású sorozatának második évada a dráma és a komédia eszközeivel mutatja be egy iskolai közösség hétköznapjait. A különálló részek a második évadban is közéleti és társadalmi kérdéseket feszegetnek, melyeket a diákok és tanáraik életének eseményein keresztül mutatnak be, és persze a könnyed, humoros és nem egyszer pikáns helyzetek sem maradhatnak el.

draga-orokosok
Fotó: RTL Klub

A január 1-jén bemutatott Drága örökösök című napi sorozat hamar a nézők egyik kedvencévé vált. Az epizódok egy legkevésbé sem összetartó család tagjainak életébe engednek bepillantást, akikkel egy hirtelen jött örökség miatt nagyot fordul a világ. Az elképesztő figurák mellett humor, érzelmek, fordulatok várják a nézőket minden hétköznap este 19:35-től. 

Ezt is szeretjük